Federația de Fotbal din Lituania este unul dintre partenerii FRF în proiectul ”Football for a better chance” finanțat de Uniunea Europeană.

În cadrul proiectului au fost elaborate programe în diferite etape pentru pregătirea tinerilor sportivi cu obiectivul de a promova incluziunea socială și de a combate radicalizarea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

În 22 iunie, la Kaunas, a avut loc prima parte a instruirii antrenorilor care vor implementa ulterior activitățile specifice în interacțiunea cu tinerii.

8 instituții din Lituania care lucrează cu copii în medii de risc social participă la acest program susținut de Uniunea Europeană. Instruirea se desfășoară în conformitate cu metodologia dezvoltată de partenerii proiectului și de Universitatea Sant’Anna din Italia.

Proiectul își propune să organizeze sesiuni educaționale prin prezentarea lor în cadrul activităților pe terenul de fotbal. Experții au ajuns la concluzia că fotbalul, pe lângă faptul că este un mod popular de a petrece timpul liber, poate modela și comportamentul radical. Toate activitățile se concentrează pe situații de zi cu zi și sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile sociale care vor fi necesare în viață participanților.

Prima parte a proiectului constă în formarea specialiștilor din instituții, introducând obiectivele proiectului, materialul teoretic și conținutul orelor practice. Materialul a fost prezentat de reprezentanții departamentului grassroots ai federației din Lituania, Greta Guižauskaitė și Martynas Karpavičius.


Acest proiect a fost finanțat cu suportul Comisiei Europene. Acest website reflectă exclusiv opiniile autorului, și Comisia nu poate fi considerată responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor pe care le conține.