Aseară, la Zurich, a avut loc ediția inaugurală a galei "The Best FIFA Awards", o festivitate în care au fost premiați cei care s-au făcut remarcați în fotbalul mondial anul trecut. La ceremonie, Federația Română de Fotbal a fost prezentă prin președintele Răzvan Burleanu.

Cele 4 premii individuale au fost acordate astfel:

Cel mai bun jucător: Cristiano Ronaldo (Real Madrid / Portugalia)

Cel mai bun antrenor: Claudio Ranieri (Leicester City)

Cea mai bună jucătoare: Carli Lloyd (Houston Dash / SUA)

Cea mai bună antrenoare: Silvia Neid (selecționer Germania)

Noile premii acordate de FIFA îi implică mult pe toți suporterii din lume. Nu numai că aceștia au avut posibilitatea de a vota, dar au fost și recompensați cu un premiu. Fanii celor de la Borussia Dortmund și cei ai lui Liverpool au fost aleși de microbiștii din toată lumea pentru a li se oferi premiul FIFA Fan Award, acordat acestora pentru dovada de fair-play oferită anul precedent, când, la meciul direct, au cântat împreună "You’ll Never Walk Alone", în memoria celor decedați în 1989, pe stadionul Hillsborough.

De asemenea, în urma votului public de pe site-ul FIFA.com a fost desemnat și autorul celui mai frumos gol al anului. Mohd Faiz Subri din Malaezia a primit trofeul FIFA Puskás Award 2016.

Tot aseară a fost anunțată și echipa anului trecut: Manuel Neuer (Bayern Munchen)Dani Alves (Barcelona / Juventus), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid)Luka Modrici (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona)Lionel Messi (Barcelona), Luis Suarez (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

În plus, clubul columbian Atletico Nacional a fost recompensat cu premiul FIFA Fair-Play Award 2016 pentru gestul de a renunța la trofeul Cupa Sudamericană, oferindu-l brazilienilor de la Chapecoense în urma tragicului accident aviatic. Un alt laureat al galei a fost Alessandro Rosa Vieira, cunoscut ca Falcao, o legendă a futsalului, jucător retras de la echipa națională a Braziliei anul trecut. Acesta a fost premiat pentru întreaga sa carieră.