Fostul conducător al celor de la Unirea Urziceni, Universitatea Cluj și CSU Craiova, Felix Grigore, s-a alăturat echipei FRF în august 2016, când a preluat funcția de Manager Competiții Copii și Juniori, înlocuindu-l pe profesorul Pavel Velcotă. Acum, este noul Manager de Competiții din cadrul FRF, coordonând în același timp activitatea departamentelor de competiții seniori și copii și juniori.

Felix Grigore activează în fotbal din 2002, când și-a început munca la Unirea Urziceni, acolo unde a ocupat funcția de director general până în 2011. În această perioadă ialomițenii au cucerit un titlu în Liga I și au participat în Liga Campionilor. Din 2011, timp de un an de zile, Felix Grigore a activat la Universitatea Cluj unde a fost președintele Consiliului de Administrație și director sportiv. Între 2013 și 2016 a lucrat la CS Universitatea Craiova, unde a ocupat funcțiile de director executiv, până în 2014, și de manager general.

– În ce va consta activitatea ta în noua postură?
– Este vorba de tot ce înseamnă competiție la Liga a 2-a, Liga a 3-a, Cupa României, cât și celelalte competiții, 16 la număr, cele de copii și juniori. Când vorbim de competiție, ne referim la tot ce include ea: formatul competițional, transferuri de jucători, legitimări de jucători noi, vize anuale aplicate pe carnetele jucătorilor, etc.

– Cum crezi că te va ajuta, concret, fiecare din experiențele tale profesionale din trecut în noua activitate?
– Mă va ajuta tot ceea ce am învățat în cei 15 ani de când lucrez în domeniul fotbalului. Mai concret, eu am început din Liga a 3-a și am ajuns în Champions League, deci implicit am trecut prin multe, chiar foarte multe situații, din care am avut de învățat.

– Cum e structurată echipa cu care lucrezi, atât la seniori, cât și la juniori? 
– Departamentul de competiții al FRF este împărțit în două birouri: competiții seniori și competiții juniori. În cele două birouri găsim atât oameni cu multă experiență, cât și oameni tineri, care doresc să învețe lucruri noi și care pot spune că sunt pe un drum bun al cunoașterii. În orice caz, am o echipă bună. Eu întotdeauna când vorbesc de oamenii din echipa mea vorbesc ca de prietenii mei, de familia mea. Ei sunt, în opinia mea, cei cu care trebuie să împarți bucuria muncii.

– Care sunt, la prima vedere, punctele nevralgice, cele mai mari provocări la sistemele competiționala acum? Din ce zone?
– Cred că marea problemă a fotbalului românesc este lipsa infrastructurii. Asta deoarece după revoluție, noi, cei din lumea fotbalului am pus, așa cum se spune, căruța înaintea cailor. Adică ne-am gândit doar să facem echipe bune, cu jucători buni din străinătate, fără să realizăm că cel mai bun lucru e să ne creștem copii pentru marea performanță, iar pentru asta e nevoie, în primul rând, de infrastructură adecvată. 

– Care e mesajul pentru membrii FRF cu care vei interacționa de acum?
– Trebuie să știe că sunt acum aici pentru a le oferi sprijin și consultanță pentru că eu nu pot trece cu vederea sloganul “Împreună suntem fotbal”. Nu în ultimul rând, le voi oferi echidistanță, un lucru foarte important.