Turneul de fotbal adresat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, se desfășoară la nivel național, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice și vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici. În turneu sunt așteptate să se înscrie peste 10.000 de echipe însumând 100.000 de copii. Susținătorii competiției sunt Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în echipa Națională a României în anii ‘90, și Maria Ficzay, jucătoare de fotbal în Polonia, la Medyk Konin, și componentă de bază în echipa națională de fotbal feminin a României.

Federația Română de Fotbal organizează, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, unul dintre cele mai mari turnee de fotbal pentru elevi cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Elevii participă la competiție prin intermediul unității de învățământ în care învață, formând echipe de joc, iar întrecerea se desfășoară în 5 etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală și finală. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

“Alături de Tymbark, dezvoltăm un nou proiect competițional și o nouă etapă de selecție în încercarea de a descoperi tineri talentați. Suntem onorați de acest parteneriat și am convingerea că succesul acestui demers va contribui direct la dezvoltarea noilor generații de performeri în fotbalul românesc”, a declarat Răzvan Burleanu, Președinte Federația Română de Fotbal.

Cupa Tymbark Junior va avea două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 -în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a. În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se vor disputa în 8 zone geografice ale României. Meciurile vor fi programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

„Tymbark Maspex România este preocupată de implicarea în activități care vizează dezvoltarea armonioasă a copiilor. Fotbalul este un sport foarte îndrăgit și practicat de mulți copii cărora dorim să le oferim, prin această competiție, posibilitatea de a li se descoperi talentul și de a-și îndeplini visul de a deveni campioni. Totodată, suntem siguri că spiritul de competiție și fair-play-ul întâlnite în sport vor face din acești copii campioni la fotbal și în viață. Au dovedit-o rezultatele înregistrate în Polonia, unde această competiție se desfășoară de 17 ani și la care au participat peste 1 milion de elevi”, a declarat Krzysztof Grabowski, Președinte Tymbark Maspex România.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.

Turneul are un istoric și în România unde s-a desfășurat, pentru prima dată, în anul școlar 2015-2016. La Cupa Tymbark Junior au participat peste 6.000 de copii din întreaga țară, însumând 362 de echipe.