Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Mihai I a devenit pentru prima dată rege al României în 1927, după moartea bunicului său Ferdinand, până pe 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen.

Federația Română de Fotbal regretă dispariția regelui Mihai I al României! Condoleanțe familiei regale și tuturor celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Primul meci al echipei naționale, organizat de Casa Regală

Prima partidă din istoria echipei naționale de fotbal a României s-a disputat pe 8 iunie 1922, la Belgrad, împotriva echipei naționale a Iugoslaviei. Meciul a fost organizat cu ocazia "Marii serbări sportive de la Belgrad", organizată pentru a celebra nunta Principesei Mărioara cu Alexandru I al Iugoslaviei. 

Pasaje din cartea "Istoria Echipei Naționale de Fotbal a României", scrisă de Cătălin Oprișan:

Pe 20 februarie 1922, la București, are loc logodna Principesei Mărioara (fiica Reginei Maria și a Regelui Ferdinand) cu Alexandru I, Regele Serbiei. Nunta este programată pentru 8 iunie, la Belgrad. Spre seară, are loc un dineu, la vechiul Palat Regal. Aici ajung Dragutin Kostic, președintele Asociației Fotbaliștilor din Belgrad, dar și doctorul Nicolae Sabu, președintele Federației Române de Fotbal, ori Mario Gebauer, cel care adusese, cu mulți ani în urmă, prima minge de fotbal "originală" în România, fost campion cu "Olympia".

……………

Se stabilește ca pe 9 aprilie reprezentativele de fotbal ale Bucureștilor și Belgradului să joace un meci amical la "Bolta rece". Partida are loc la data stabilită, se termină la egalitate, 2-2. Atunci se ia decizia unei "revanșe" prietenești, pe 8 iunie, pe tărâm sârbesc. Gebauer merge în audiență la Regina Maria, îi propune partida, iar aceasta acceptă. E 12 aprilie, Majestatea Sa îl însărcinează pe Gebauer cu creionarea lotului. Va fi vorba despre o națională de fotbal a României Întregite, nu de o selecționată oarecare. Concret, din 12 aprilie până pe 8 iunie, Mario are la dispoziție mai puțin de două luni pentru a pregăti întâiul joc din istoria echipei naționale de fotbal a României.

…………….

8 iunie nu a fost o zi dedicată numai fotbalului. S-au dat "Mari serbări sportive la Belgrad", după cum titra "Ecoul sportiv". S-a alergat, s-a aruncat cu discul, au fost concursuri de triplu-salt. Trei regi au luat loc în tribunele stadionului "SK Jugoslavija": Ferdinand al României, Alexandru I al Iugoslaviei și George al II-lea al Greciei. Alături de ei, 5.000 de spectatori. Arbitrul austriac Heinrich Retschuri a fluierat începerea meciului la ora locală 15:00.

Gazdele au deschis scorul în minutul 35, din lovitură de la 11 metri, după ce Hirsch atinsese balonul cu mâna. "Feri" Ronay a punctat și el, înainte de pauză. Sârbii au trimis balonul de două ori în bară, apoi Aurică Guga a marcat golul victoriei. Fragmente din cronica jocului apărută în cotidianul "Dimineața", 15 iunie 1922 (asupra textului nu s-a făcut niciun fel de intervenție): "Golul marcat de jugoslavi e datorită unui penalti, la 11 metri de bare, după 34 minute de joc (…) Imediat, apoi, românii încep să atace energic și după 10 minute tot dintr-un penalti de la 11 metri, reușesc să egaleze printr-un shoot făcut de domnul Romani (CA Oradea). În a doua repriză echipa română își desfășoară jocul tehnic și este vădit superioară echipei Jugoslaviei. (…) La 25 de minute după începerea reprizei II, domnul Guga (U Cluj) reușește a marca un gol; datorită numai hazardului, două goluri sunt scăpate, ambele lovind stâlpii și deviind în exterior (…)".

Cupa Regelui Alexandru, cucerită de naționala noastră la jocul de debut, poposea, pentru o săptămână, la București, apoi era trimisă către Transilvania, spre a fi văzută de către toți "sportsmanii" din întreaga țară.

Iugoslavia – România 1-2
Au marcat: Sifer (35 – pen) / Rony (41 – pen), Guga (61)

Iugoslavia: Fridrih – Sifer, Kujundzic – Sterk, Dubravcic (Cpt), Rupec – Sojat, Vinek, Perska, Zinaja, Babic. Antrenor: Dr. Veljko Ugrinic.

România: Ritter – Szilagy, Hirsch – Jakobi, Honigsberg, Zimmermann – Guga (Cpt), Frech, Schiller, Ronay, Auer. Antrenor: Teofil Morariu.