La Congresul UEFA care se va desfășura mâine, 14 septembrie 2016, la Atena, FRF va fi reprezentată de președintele Răzvan Burleanu, de secretarul general Radu Vișan şi de secretarul general adjunct Gabriel Bodescu.

Evenimentul de mâine este unul de maximă importanță pentru viitorul fotbalului, pe agenda Congresului aflându-se alegerile pentru noul președinte al forului continental. Federația Română de Fotbal susține candidatura lui Aleksander Ceferin, președintele federației de fotbal din Slovenia.

“Am luat această decizie în urma analizelor și dezbaterilor din cadrul grupului regional de lucru format din 13 asociații naționale, membre UEFA și reprezentante ale fotbalului din această zonă a Europei. Încă de la întâlnirea acestui grup din luna iunie, la Moscova, am precizat poziția noastră, pe care am reconfirmat-o cu ocazia întâlnirii regionale de zilele trecute, de la Florența. Programul de candidatură al lui Aleksander Ceferin propune o reformă reală și radicală, proiectează UEFA în postura celei mai performante instituții sportive din lume și fixează, în premieră, o relație directă de colaborare cu Uniunea Europeană. Totodată, la nivelul Comitetului Executiv al UEFA, se vor regăsi doar președinți de asociații naționale în exercițiu, personalități active în fotbal la nivel național. Alegerea lui Aleksander Ceferin ar constitui liantul dintre estul și vestul fotbalistic european, cu sprijinul și aportul experienței lui Michael van Praag din cadrul Comitetului Executiv al UEFA”, a precizat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.