Federația Română de Fotbal a analizat, împreună cu domnul Michael van Praag, situația privind alegerile pentru președinția FIFA și decizia conducătorului federației olandeze de a-l susține la Zurich pe prințul iordanian Ali bin Al-Hussein, vicepreședinte FIFA.
 
Împărtășim aceleași valori și principii cu programul domnului van Praag și dezvoltăm aceeași viziune în contextul necesității unei ample dezbateri legate de evoluția FIFA. Sprijinul acordat programului său rămâne același, întrucât cele mai importante puncte din acest document dedicat reformării forului mondial se vor regăsi, în urma unui acord, în programul susținut de prințul Ali bin Al-Hussein.
 
Considerăm, în continuare, că e nevoie de noi principii care să fie fixate pe agenda FIFA și în practicile acestei instituții. Din acest motiv rămânem constanți în suportul pe care îl oferim președintelui Federației Olandeze de Fotbal în acest moment deosebit de important pentru viitorul fotbalului.
 
Federația Română de Fotbal va susține la acest congres decizia domnului Michael van Praag, în speranța dezvoltării unui parcurs bazat pe transparență, bună guvernanță și un rol mult mai activ pentru FIFA în susținerea fenomenului fotbalistic.