Marți, 12 aprilie, fostul mare internațional al fotbalului românesc și actual consilier al președintelui FRF, Miodrag Belodedici, a mers la liceul “Henri Coandă” din București, unde tinerii au avut parte de o surpriză plăcută. Federația Română de Fotbal s-a alăturat proiectului “Suntem generația în mișcare” implementat de fundația PRAIS și încearcă astfel să-i convingă pe tineri să facă sport.

Inițiativa are ca obiective informarea și educarea elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, a familiilor acestora și a plublicului larg cu privire la beneficiile stilului de viață sănătos, ale activităților fizice zilnice, ale sportului, ale alimentației echilibrate, alături de promovarea valorilor morale și a cunoașterii.

În cadrul ediției 2016, proiectul va activa peste 65.000 de adolescenți și peste 2.750 de cadre didactice din orașele participante: București, Brașov, Ploiești, Timișoara și Cluj-Napoca.

Prezent la Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, Miodrag Belodedici le-a vorbit tinerilor despre beneficiile sportului. “E important să faceți mișcare! Nu contează unde și cum, nu mă refer neapărat la sport de performanță. De exemplu, dimineața, după ce vă treziți, faceți câteva exerciții fizice și respirați adânc. O să vedeți că vă veți simți mult mai bine. Veți începe ziua cu un alt tonus. Când eram copil, alergam toată ziua. Acum, timpul nu prea îmi mai permite, dar am grijă de mine în continuare. Știu că acum sunt multe tentații care vă țin în casă. Mă refer, la tablete și calculatoare. Totuși, ieșiți din casă în timpul liber. Mergeți în parcuri. Mișcarea vă face bine! În plus, vă mai și distrați”, a spus Belodedici.

Ex-internaționalul român, cu 55 de selecții în națională, a acceptat și întrebări din partea liceenilor, fiind chestionat cu privire la cele două finale de Cupa Campionilor care i-au adus în palmares cele două trofee continentale. La finalul întâlnirii, Belodedici a acordat autografe și s-a fotografiat cu tinerii de la liceul din cartierul Băneasa.