Printre punctele de pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Executiv al FRF din 6 iunie s-a aflat omologarea clasamentului final al Ligii 1.
“FC Viitorul este campioana României, au retrogradat Pandurii Tg. Jiu și ASA Târgu Mureș, în vreme ce ACS Poli Timișoara merge la barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1.Turul acestui baraj cu UTA Bătrâna Doamnă Arad se va disputa pe 11 sau 12 iunie, iar returul pe 15 iunie. Mâine, 6 iunie, are loc tragerea la sorți privind echipa gazdă în primul meci. Dacă prima manșă se va disputa pe un teren cu nocturnă se va juca pe 12 iunie, iar dacă va fi un teren fără nocturnă, pe 11 iunie, la solicitarea deținătorilor de drepturi tv”, a precizat Răzvan Burleanu, președintele FRF, la întâlnirea cu reprezentanții mass-media după ședința Comitetului Executiv.

Totodată, azi a fost aprobată o măsură foarte importantă pentru antrenorat. Este vorba de introducerea examenului de admitere ca formă de acces la cursurile pentru licența UEFA A. “Astfel vom avea transparență, obiectivitate și admitere pe merit. Examenul va consta în trei elemente – interviu, probă practică eliminatorie și examen scris”, a explicat președintele FRF.

De asemenea, prin votul Comitetului Executiv, FRF se va constitui parte civilă în dosarul penal în care este urmărit penal Mircea Sandu pentru construirea Centrului de Fotbal Buftea. Inițiativa administrației FRF a fost explicată de Răzvan Burleanu: “Este responsabilitatea noastră să recuperăm prejudiciile produse fotbalului tocmai de foștii conducători ai fotbalului. Acei bani trebuiau să reprezinte investiții și se pare că au intrat în buzunare proprii. Vom face tot ce trebuie ca să aducem înapoi acești bani, în fotbal”.

În cadrul aceleiași ședințe, membrii Comitetului Executiv au fost informați cu privire la sesizarea Comisiei de Disciplină referitor la Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, în urma discuțiilor private cu secretarul general LPF apărute în mass-media. “Cred cu tărie că trebuie să acționăm în această direcție, noi nu facem concesii. Este vorba de imaginea fotbalului pe care îl reprezentăm și pentru care lucrăm. Aceasta e viziunea FRF”, a explicat președintele FRF.