Înscrierea pentru susținerea examentului de observator se face pe baza unui dosar care trebuie să conțină următoarele documente: cerere scrisă și semnată, CV din care să reiască experiența în activitatea fotbalistică, potrivit art. 64, alin. 2 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, ”Persoanele care doresc să obțină calitatea de observator oficial trebuie să aibă o calificare în activitatea fotbalistică în cadrul FRF, LPF, AJF, AMFB sau cluburilor de fotbal”, și cazier judiciar. 
 
Aceste formalități nu se aplică și în cazul persoanelor care au obținut deja calitatea de observator în urma examenului organizat în anul 2014 și care NU trebuie să mai susțină examenul de anul acesta.
 
Documentele pot fi transmise la numărul de fax 021 302 91 92 sau pot fi depuse la sediul Federației Române de Fotbal, Casa Fotbalului, etaj 2, camera 2, la doamna Silvia Boroneanț, până la data de 10 august 2015, ora 14:00.
 
Testarea candidaților are loc în data de 14 august 2015, la sediul Federației Române de Fotbal, sala ”Nicolae Dobrin”, de la ora 13:00. Candidații trebuie să se prezinte la examen la ora 12:00 având la ei un act de identitate valabil (CI/pașaport). 
 
Testul în sistem grilă va conține 30 de întrebări din Regulamentul de organizare a acitivității fotbalistice, din Regulamentul Disciplinar și din Legea 4/2008 completată cu Legea 10/2012. 
 
Examenul este considerat promovat doar în cazul în care candidatul obține minimum 21 de puncte dintr-un total de 30. Rezultatele vor fi afișate pe site-ul FRF.ro.