Demarată în luna octombrie 2016, competiția de fotbal pentru copii Cupa Tymbark Junior se află în plină desfășurare a fazei zonale. În perioada 30 martie – 2 aprilie, în 8 localități din țară au loc meciuri de fotbal între echipe formate din elevi, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Pentru elevii de la U8 (6-8 ani), această etapă este și cea finală, rezultatul meciurilor desemnând micii campioni la această categorie de vârstă.

Meciurile desfășurate sâmbătă, la București, în cadrul etapei zonale a Cupei Tymabrk Junior au beneficiat de prezența președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, precum și a Vice-Președintelui Tymbark Maspex România, Grzegorz Grabowski. Cei doi au urmărit cu interes competiția desfășurată la Liceul cu Program Sportiv ”Mircea Eliade” pentru categoria de vârstă U12, fete și băieți. La meciuri a fost prezent și unul dintre ambasadorii competiției, fostul internațional Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

În competiția Cupa Tymbark Junior s-au înscris peste 122.000 de elevi, fete și băieți, din toată țara. În faza zonală a competiției, se întrec peste 2.400 de copii, reuniți în peste 200 de echipe.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Federația Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând, în cei 17 ani de când se desfășoară, peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.