Turneul disputat sâmbătă la Centrul Național de Fotbal Buftea s-a încheiat cu victoria echipei România 2, care a jucat finala cu Marea Britanie 1.

În finala mică a competiției, duelul România – Marea Britanie s-a repetat, de această dată având în prim-plan loturile secunde ale celor două țări. România 1 a învins Marea Britanie 2 și a ocupat ultima poziție a podiumului.

Peste 100 de militari din armatele a nouă țări membre ale NATO au participat la turneul organizat de Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

Turneul militar internațional de fotbal "Steadfast Cobalt 2016 – Cup” a fost organizat sub deviza "Împreună pentru fotbal", în preambulul exerciţiului NATO de comunicaţii şi informatică "Steadfast Cobalt 2016”, care va avea loc la București.

Alături de România, la turneu vor participa echipe formate din militari ai armatelor din Canada, Franța, Germania, Marea Britanie, Lituania, Olanda, Polonia și Spania.

Exercițiul „Steadfast Cobalt 2016”, care se desfășoară în perioada 23 mai – 3 iunie la București, are ca obiective principale testarea şi evaluarea interoperabilităţii sistemului de comunicaţii şi informatică, în sprijinul structurii de comandă şi de forţe ale NATO, angajate într-o operaţie aliată majoră.