Cei unsprezece jucători cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au fost selectați în urma preselecțiilor organizate la Constanța, Putna, Râmnicu-Sărat, Ișalnița, Cugir și Chișineu-Criș în perioada august 2017 – aprilie 2018 pentru a forma echipa ”Performanța are viitor” 2018. Reunirea echipei a avut loc la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia sub comanda celor trei scouteri ai proiectului, Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu pentru o sesiune de antrenament și o ședință foto premergătoare plecării în Spania. Din echipa inițială a făcut parte și Darius Jurj, selectat în cadrul etapei de la Chișineu-Criș care nu a mai putut însoți echipa câștigătoare din motive medicale.

Câștigătorii au fost vizitați joi, 18 mai, în cantonamentul echipei naționale de la Mogoșoaia, de Vlad Munteanu (manager operativ al loturilor naționale de tineret și juniori), Adrian Mihalcea (antrenor secund Echipa Națională de Fotbal a României), Ionel Gane (antrenor secund Echipa Națională de Fotbal a României) și de Nicolae Constantin (antrenor secund Echipa Națională U21).

„Suntem impresionați de amploarea pe care proiectul Performanța Are Viitor a avut-o în această ediție tocmai încheiată. Ne bucură foarte mult că eforturile Federației Române de Fotbal și ale Gillette conduc la descoperirea unor jucători talentați cărora, iată, le putem oferi șansa să ia contact cu fotbalul de performanță și să se facă remarcați. Sperăm să îi vedem pe cât mai mulți dintre ei la echipele naționale cât mai curând!”, a declarat Ion Geolgău, manager Departamentul Scouting FRF.

La Barcelona, componenții echipei au vizitat muzeul FC Barcelona, stadionul Camp Nou și au asistat din tribune la meciul FC Barcelona-Real Sociedad (1-0), din ultima etapă a campionatului Spaniei.

„Gillette își dorește să fie un exemplu de performanță, dar și un susținător al acesteia, fie că e vorba de gama sa de produse sau de parteneriatele sale. Suntem încântați de reușita proiectului nostru din România, <Performanța are viitor> alături de Federația Română de Fotbal și că le putem oferi ocazia câștigătorilor de anul acesta să ia contact cu fotbalul la nivel înalt prin parteneriatul global dintre Gillette și FC Barcelona”, a declarat Radu Dobrescu, Brand Manager Shave Care South East Europe, Procter&Gamble.

Echipa „Performanța are viitor” este formată din:

• Ionuț Dobre (preselecție Constanța)
• Florin Cînipariu (preselecție Constanța)
• Albert Hofman (preselecție Putna)
• Ionuț Canea (preselecție Putna)
• Alberto Călin (preselecție Râmnicu-Sărat)
• Dragoș Hreceniuc (preselecție Râmnicu-Sărat)
• Alexandru Maxim (preselecție Ișalnița)
• Marius Miruță (preselecție Ișalnița)
• Eduard Szabo (preselecție Cugir)
• Marian Buruiană (preselecție Cugir)
• Cătălin Vulturar (preselecție Chișineu-Criș)
• Darius Jurj (preselecție Chișineu-Criș)

Despre Gillette
De peste 110 ani, Gillette oferă tehnologie de precizie și produse cu o performanță la cele mai înalte standarde, îmbunătățind viața a peste 800 de milioane de bărbați din toată lumea. De la bărbierit și îngrijire personală, până la îngrijirea pielii și protecția de transpirație, Gillette oferă o gamă largă de produse ce include aparate de ras, geluri, spume și creme de ras, produse pentru îngrijirea pielii, after-shave, antiperspirante, deodorante și geluri de duș. Vă rugăm vizitați http://www.gillette.com pentru cele mai recente noutăți și informații despre Gillette.

Despre Procter & Gamble
P&G îmbunătățește viața a aproximativ 5 miliarde de oameni din întreaga lume prin brandurile sale. Compania are unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri de calitate, precum: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, blend-a-med®, Duracell®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Wella®. Operațiunile P&G se desfășoară în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm vizitați http://www.pg.com pentru ultimele noutăți și mai multe detalii despre P&G și brandurile sale.

Despre „Transformă ulița în stadion”
Parteneriatul cu Gillette, reprezentat de inițiativa „Performanța are Viitor”, este o continuare a proiectului „Transformă ulița în stadion”, un proiect care face parte dintr-un plan mai amplu, „Împreună suntem fotbal”, dedicat promovării fotbalului de tip Grassroots și coordonat de Departamentul de Dezvoltare Fotbalistică al Federației Române de Fotbal, condus de Ciprian Paraschiv. Proiectul „Transformă ulița în stadion” s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 în 21 de județe din România, implicând referenții zonali ai Federației Române de Fotbal. Peste 1.000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unități de învățământ din mediul rural au fost parte a etapei pilot a programului. Finalitatea programului a constat într-o competiție dedicată celor mai talentați elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale țării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Aurel Țicleanu alegând cei 3 câștigători, care au însoțit echipa națională la Campionatul European din Franța.

Despre „Împreună suntem fotbal”
Lansat în luna septembrie a anului trecut, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" reprezintă o premieră în sportul și educația din România, propunând implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor și tinerilor în valorile acestui sport și creșterea numărului de practicanți de fotbal în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal și Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Ulița în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. Următoarea etapă a programului se va desfășura începând cu septembrie 2016, mai multe informații vor fi publicate pe platforma dedicată www.impreunasuntemfotbal.ro.