La evenimentul care se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României au participat echipele de fotbal reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o selecţionată a militarilor americani de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.
 
Competiția s-a desfășurat în sistem grupă, iar ultimul meci a decis câștigătoarea: echipa Ministerului Apărării Naționale a învins cu 6-4 selecționata Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
 
Rezultatele înregistrate:
 
Jandarmeria – B.M. Mihail Kogălniceanu 11-0, MApN – IGSU 5-0
 
B.M. Mihai Kogălniceanu – MApN 2-14, Jandarmeria – IGSU 10-1
 
IGSU – B.M. Mihai Kogălniceanu 14-6, MApN – Jandarmeria 6-4
 
Diplomele și trofeele pentru toți participanții la turneul militar ”Împreună pentru România” au fost înmânate de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu: ”Federația Română de Fotbal încurajează prin proiecte dedicate practicarea jocului de fotbal în unitățile militare. Dorim performanța în fotbal și pentru asta avem nevoie de tot sprijinul, pe toate nivelele de reconstrucție: de la grassroots la echipele de vârf și la Națională”
 
La festivitatea de premiere a fost prezentă și Otilia Sava, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale pentru relația cu Parlamentul, informare publică și creșterea calității vieții personalului.
 
Evenimentul desfășurat la Buftea a produs mai multe momente deosebite: de la golurile de excepție cu călcâiul venite în urma unor acțiuni colective întâlnite și pe marile stadioane europene, apreciate cu aplauze de reprezentanții Armatei din tribună, și până la scandarea de la final a soldaților americani, ”Hai, România!”.

Foto: Mediafax / Marius Dumbrăveanu