UEFA împreună cu UEFA Foundation for Children au făcut o donație inițială de 200.000 de euro pentru a susține operațiunile de ajutorare a celor afectați de cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, de săptămâna trecută.

UEFA a donat 150.000 de euro Federației de Fotbal din Turcia, în timp ce fundația UEFA a contribuit cu 50.000 de euro pentru a susține două organizații non-guvernamentale active în operațiunile din sudul Turciei și Siria.

Forul de la Nyon coordonează, de asemenea, o operațiune de colectare de fonduri din partea mai multor federații europene care doresc să susțină acțiunile umanitare din zonele afectate de cutremure, între acestea numărându-se și Federația Română de Fotbal.

„UEFA a făcut această donație inițială ca o reacție rapidă la tragedia uriașă, aș vrea să mulțumesc asociațiilor membre pentru susținerea lor pentru cei afectați de acest eveniment nefericit”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Čeferin.

La toate partidele din cupele europene din această săptămână va fi ținut un moment de reculegere în memoria celor peste 20.000 de victime ale cutremurelor din Turcia și Siria.