Terre des hommes România și Agenția Creionetica lansează o invitație la desen pentru toți copiii și premiază ideile originale pentru o siglă care să reprezinte ideea de siguranță a copiilor în sport. Desenele primite până la data de 11 iulie 2021 au șansa să câștige unul dintre cele 20 de premii și să participe la o expoziție din cadrul Galei finale ce va avea loc în luna iulie.

Căutăm tineri inspirați de tema proiectului pentru a desena o siglă (simbol grafic) cu tema „Siguranța copiilor în sport”. Aceasta siglă va fi oferită Cluburilor sportive din țară care respectă măsurile necesare așa încât copiii să facă sport într-un mediu prietenos, sigur și benefic dezvoltării lor armonioase.

Ne adresăm cu această invitație tinerilor motivați, inspirați de tema concursului și creativi!

Ce înțelegem prin „Siguranța copiilor în sport”?

 • copiii fac sport din pasiune și din plăcere
 • sportul este o muncă de echipă între copii, antrenori și părinți
 • copiii au nevoie de un spațiu în care să practice sportul în siguranță
 • atmosfera alături de colegi și antrenori trebuie să fie cât mai plăcută

Cum te poți înscrie?

 1. Citește regulamentul oficial al concursului aici;
 2. Descarcă și printează sau salvează în calculator formele ajutătoare pentru siglă de aici;
 3. Desenează sigla pe hârtie sau pe calculator. Ai libertatea de a folosi orice tehnici de desen: ilustratie, pictură, colaj etc și poți adăuga orice îți imaginezi, de la personaje, la forme și culori, atât în interiorul, cât și în afara logo-ului;
 4. Trimite desenul tău într-unul din formatele: .JPEG, .PNG sau .PDF împreună cu numele, prenumele, vârsta și o scurtă prezentare a conceptului și viziunii ce a stat la baza desen
 5. Trimite desenul la adresa de e-mail: hello@tdh.ro până pe 11 iulie 2021, ora 23:59, cu titlul e-mailului – DESEN PENTRU CONCURS.

Pe cine premiem?

 • 3 desene vor fi desemnate câștigătoare, cu locurile I, II și III;
 • 20 dintre cele mai creative lucrări vor fi selectate și expuse la Gala Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport din perioada 19 – 23 iulie 2021 și vor primi premii speciale.

Premiile sunt oferite cu ajutorul partenerilor proiectului: Federația Română de Fotbal și Federația Română de Gimnastică.

Cum selectăm câștigătorii?

Pentru selecția lucrărilor finaliste se va ține cont de:

 • Respectarea temei „Siguranța copiilor în sport”
 • Calitatea artistică a desenului
 • Armonia culorilor
 • Caracterul inovator

Câștigătorii vor fi anunțați prin e-mail și pe pagina de Facebook Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport după desemnarea și validarea lor de către un juriu, conform regulamentului.

Ce poți câștiga?

 • ceas fitbit, boxa bluetooth, mouse, lampa birou, pixuri, ceasuri amuzante, sepci, tricouri, USB cards și multe alte premii surpriză!

Organizatori și context

 • Fundația Terre des hommes România elaborează o metodologie de certificare de calitate (label) care va fi oferită federațiilor și cluburilor sportive care vor aproba și respecta standardele și politicile de siguranță ale copiilor.
 • Logo-ul certificării publice va fi creat de copii, printr-un concurs de desen la nivel național.
 • Un Mediu Sigur pentru Copii în Sport este un proiect finanțat prin Programul “Drepturi, Egalitate și Cetățenie” al Uniunii Europene ( REC-RDAP-GBV-AG-2018). Un proiect coordonat de Fundația Terre des hommes România și implementat împreună cu Terre des hommes Ungaria și Terre des hommes Hellas (Grecia).

În România, proiectul se desfășoară în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Federația Română de Fotbal și Federația Română de Gimnastică.