Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 4 iunie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vassaras și Ștefan Stana absentând motivat, adoptă următoarele decizii:

Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 9 din 18 mai 2016

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea art. 22 din ROAF prin introducerea unui nou alineat având următorul text: 21 Prin excepție de la prevederile art. 1, în cazul Supercupei României, dacă după consumarea timpului regulamentar de joc rezultatul înregistrat este de egalitate, echipa câştigătoare a jocului va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, conform prevederilor cuprinse în ”Legile Jocului”

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea alin. 1 al art. 31  din ROAF astfel: În fiecare sezon competițional, FRF organizează Supercupa României, între echipa câştigătoare a Campionatul Naţional ”Liga I” şi câştigătoarea Cupei României în sezonul competiţional precedent.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca datele de începere a ediției de campionat 2016/2017, Liga a 2-a și Liga a 3-a, să fie următoarele:
30 IULIE 2016 – Campionatul Național Liga a 2-a,
27 AUGUST / 3 SEPTEMBRIE 2016 – Campionatul Național Liga a 3-a

– Aprobă cu unanimitate de voturi perioadele de transferuri aferente anului competițional 2017/2018 astfel:
Perioada de vară: 13 iunie – 04 septembrie 2017
Perioada de iarnă: 23 ianuarie – 19 februarie 2018

În ceea ce privește competițiile de fotbal în sală perioada de transferuri de iarnă va fi: 10 ianuarie – 07 februarie 2018

– Aprobă cu unanimitate de voturi ordinea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, precum și modificările Regulamentului jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a.

– Aprobă cu majoritate de voturi (o abținere – dl. Gino IORGULESCU) fondul total de premiere pentru angajaţii FRF și membrii Comitetului Executiv al FRF în cuantum de 8,12 % din suma acordată de UEFA pentru calificarea Turneul Final al UEFA EURO 2016, respectiv 650.000 euro net.

– Aprobă ca nivelul baremului de arbitraj și observare pentru jocurile de baraj în vederea promovării în Liga I să fie cel de nivelul jocurilor din cadrul Ligii a 2-a.

– Respinge ca tardivă solicitarea clubului ACS UTA BĂTRÂNA DOAMNĂ cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea/menținerea în Liga I.