Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 30 martie 2017, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența tuturor membrilor săi, adoptă următoarele decizii:

– Se completează Ordinea de zi cu un nou punct la Diverse, respectiv 10.4 -modificarea datelor de disputare a jocurilor din Liga a 3-a ce fuseseră programate inițial în data de 15.04.2017.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea denumirii clubului SC FOTBAL CLUB STEAUA BUCUREȘTI SA în SC FOTBAL CLUB FCSB SA.

– Aprobă referatul Departamentului Competiții cu privire la modificarea programării unor jocuri, cu mențiunea că se modifică data de disputare a finalei Cupei României la juniori U17, noua dată de disputare fiind 26 mai în loc de 27 mai 2017 cum fusese precizat în Referatul amintit.

– Aprobă cu majoritate de voturi, cu o abținere din partea domnului Florian Prunea, constituirea ca parte civilă a FRF împotriva persoanelor care au produs incidentele de la jocul România – Polonia, urmând ca suma cu care FRF se constituie parte civilă să fie alcătuită din sumele cu care FRF a fost sancționată de către autorități competente (Jandarmerie și Comisia de Disciplină și Etică a FIFA) la care urmează să se adauge contravaloarea biletelor nevândute ca urmare a organizării jocului pe un stadion cu o capacitate mai mică, precum și diferența de cost dintre organizarea jocului la Cluj-Napoca și nu la București.

– Aprobă cu majoritate de voturi, două abțineri – domnii Auraș Brașoveanu și Emilian Hulubei, susținerea strategiei de dezvoltare a Școlii Federale de Antrenori, urmând ca la fiecare două luni Directorul Tehnic să prezinte Comitetului Executiv situația cu privire la programele de formare a antrenorilor și la Școala Federală de Antrenori.

– Aprobă cu unanimitate de voturi introducerea unei taxe fixe în cuantum de 150 de lei pentru ratificarea de către Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a acordurilor de încetare a raporturilor contractuale dintre jucători și cluburi, față de 455 lei, cât era la nivelul Ligii I, 400 lei, la nivelul Ligii 2, și 330 lei, la nivelul Ligii 3.

– Avizează Statutele AJF Argeș și AJF Caraș-Severin în forma trimisă spre aprobare.

– Respinge cu unanimitate de voturi solicitarea FC Viitorul SA ca fiind lipsită de obiect, toate cluburile cu mai multe echipe având obligația de a prezenta lista de 15 jucători conform deciziei Comitetului Executiv din 06.10.2016.

– Referitor la cea de-a doua propunere a FC Viitorul SA, adresă înregistrată la LPF sub nr. 42 din 17.01.2017, aceasta este adresată Ligii Profesioniste de Fotbal astfel încât urmează ca Liga Profesionistă de Fotbal să formuleze către Comitetul Executiv al FRF o opinie cu privire la aprobarea respectivei solicitări, iar în cazul în care se dorește modificarea ROAF, LPF urmează să propună și textul regulamentar ce urmează a fi supus aprobării.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea componenței Comisiei Centrale de Copii și Juniori, în sensul înlocuirii domnului Matei Dan cu domnul Lucian Stance.

– Aprobă cu unanimitate de voturi disputarea unui joc amical între selecționata de seniori a României și Chile în luna iunie 2017.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca jocurile din Liga a 3-a programate inițial în data de 15 aprilie 2017 să fie programate în data de 14 aprilie 2017. În situația în care ambele cluburi doresc să desfășoare jocul sâmbătă, 15.04.2017, acestea vor avea obligația de a comunica acordul lor cu privire la desfășurarea jocului sâmbătă.

– Aprobă ca etapa a 29-a din Liga a 2-a programată inițial în data de 15 aprilie 2017 să fie devansată în data de 14 aprilie, cu excepția meciurilor televizate care se vor desfășura conform programării stabilite împreună cu deținătorii drepturilor TV.