Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 16 mai 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vassaras și Ștefan Stana absentând motivat, adoptă următoarele decizii:

Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 6 din 28 aprilie 2016

Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 7 din 7 mai 2016.

Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență nr. 8 din 7 mai 2016, cu mențiunea că la punctul 1, alineat 2 nu se aprobă cea de-a doua frază cu privire la data desfășurării ultimei etape a Ligii a 3-a.

– Aprobă costurile aferente cantonamentului Echipei Naționale din Italia (jocurile cu RD Congo și Ucraina)

– Aprobă costurile aferente amicalului România – Georgia

– Aprobă costurile aferente participării echipei naționale de seniori la Turneul Final al UEFA EURO 2016

– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul Jocurilor de Baraj pentru promovarea în Liga a 3-a cu mențiunea că în cuprinsul acestuia se introduce art. 6.1 având următorul text: 6.1 Au drept de joc la jocurile de baraj, jucătorii legitimaţi sau transferaţi cu cel puțin şase etape înainte de terminarea campionatului Ligii a 4-a în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 7 teza finală din RSTJF

– Aprobă solicitarea domnului Cristian Vornicu cu privire la modificările cuantumului baremului de arbitraj și observare la jocurile de fobal în sală, cuantumul astfel:

  • Arbitru Liga 1 Futsal – 626 lei;
  • Arbitru rezervă Liga 1 Futsal – 276 lei;
  • Observator Liga 1 Futsal – 437 lei;
  • Arbitru Liga 2 Futsal – 323 lei;
  • Observator Liga 2 Futsal – 204 lei;

– Ia act de solicitarea FIFA din 11 mai 2016 cu privire la depunctarea clubului Rapid București precum și de Adresa FC Rapid S.A. prin care se solicită suspendarea executării acestei decizii. Mandatează Serviciul Juridic al FRF să solicite clubului Rapid documentele relevante, clubul având obligația de a prezenta FRF și FIFA respectivele documente într-un termen de 48 de ore.

– Amână pentru o ședință ulterioară a Comitetului Executiv propunerile de modificare a Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice propuse de AFAN.

– Stabilește următoarea ședință a Comitetului Executiv la data de 3 iunie 2016, ora 12.00.