– Președintele FRF a informat Comitetul Executiv cu privire la încetarea raporturilor contractuale dintre Federația Română de Fotbal și domnul Gheorghe CHIVORCHIAN. 
 
– Aprobă cu majoritate de voturi propunerile președintelui FRF cu privire la persoanele ce urmează a ocupa funcțiile de Secretar General și Secretar General Adjunct, respectiv Radu VIȘAN și Gabriel BODESCU. 
 
– Aprobă cu majoritate de voturi Organigrama FRF.
 
– Ia act de raportul de activitate al Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.
 
– Ia act de raportul de activitate al Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor.
 
– Ia act de raportul de activitate al Comisiei de Recurs.
 
– Aprobă componența organismelor jurisdicționale ale FRF pentru sezonul 2015 -2016 (Camera Națională pentru soluționarea litigiilor, Comisia de Disciplină și Etică, Comisia de Recurs). Domnul Argăseală votează împotriva în ceea ce privește componența nominală a Comisiei de Recurs. Organismele jurisdicționale ale FRF în componența votată în prezenta ședință urmează a-și desfășura activitatea începând cu data de 01.08.2015. Domnul Florian Prunea nu a votat la acest punct de pe ordinea de zi.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi componența nominală a comisiilor federale pentru sezonul 2015 – 2016 astfel cum a fost aceasta comunicată membrilor Comitetului Executiv cu modificările stabilite în ședință pentru Comisia de fotbal feminin.
 
– Afiliază provizoriu cluburile menționate în Referatul Unității de management Licențe și Afilieri sub condiția completării dosarelor de afiliere până la proxima ședință a Comitetului Executiv.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a cluburilor prezentate în Avizul Direcției Juridice a FRF din 23.07.2015.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul Cupei Ligii.
 
– Aprobă modificările Regulamentului de Organizare și Desfășurare a Activității Fotbalistice cu amendamentele dezbătute în ședința Comitetului Executiv.
 
– Aprobă modificările Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal cu amendamentele dezbătute în ședința Comitetului Executiv. Art. 14 alin. 1.1 , art. 14 alin. 2 teza a 4-a și art. 14 alin. 4 se amână pentru proxima ședință a Comitetului Executiv.
 
– Aprobă cu majoritate de voturi modificările Regulamentului Disciplinar.
 
– Aprobă cu unanimitate modificările Regulamentului privind Intermediarii
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi modificările Regulamentului privind Statutul Antrenorului.
 
– Aprobă componența nominală a seriilor Ligii a 2-a, ediția de campionat 2015-2016 cu mențiunea că până la data de 29.07.2015 li s-a acordat posibilitatea cluburilor din Liga a 2-a de a se retrage din competiție.
 
– Aprobă sistemul competițional al Ligii a 2-a pentru sezonul 2015 – 2016, echipele situate pe locurile 13 și 14 retrogradând direct, apoi fiind organizat play-off și play-out, urmând ca din 2016 – 2017 Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018 , Liga a 2-a să fie organizată într-o serie de 20 de echipe.
 
– Aprobă componența nominală a seriilor Ligii a 3-a, incluzându-se, în temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din ROAF, și cluburile Ceahlăul 2, Astra 2 și Unirea Dej. Cluburile din Liga a 2-a care se retrag până la data de 29.07.2015 vor fi incluse în seriile Ligii a 3-a în conformitate cu criteriul geografic.
 
– Sistemul competițional la Liga a 3-a, pentru sezonul  2015 – 2016 prevede promovarea câștigătoarelor celor 5 serii și retrogradarea în Liga a 4-a unui număr de 8 echipe (respectiv cea mai slab clasată echipă de pe locul 14 într-un clasament al locurilor 1-14 și locurile 15 și 16 ), urmând ca în sezonul 2016 – 2017 Liga a 3-a să fie alcătuită din 6 serii de 16 echipe.
 
– Aprobă componența nominală a Seriilor competițiilor de Juniori A-elită și B-elită.
 
– Aprobă cu unanimitate de voturi ca Radu Vișan să fie propus pentru a face parte din Comisia Asociațiilor Naționale și Ciprian Paraschiv să fie propus ca membru în Comisia de Futsal și Beach Soccer, ambele comisii UEFA.
 
– Se modifică termenul limită prevăzut de art. 1 din ROAF de la 31 iulie la 15 septembrie și cel prevăzut de art. 38 din ROAF de la 31 iulie la 15 septembrie pentru competiția de fotbal în sală Liga de Futsal U19 .
 
– Stabilește debutul competițiilor de juniori A, juniori B și juniori A – elită și juniori B – Elită la data de 29 august 2015.
 
– Stabilește următoarea ședință a Comitetului Executiv pentru  20 august 2015, ora 12:00.