Yves Leterme, fost prim-ministru al Belgiei, a fost numit de către Comitetul Executiv al UEFA în rolul de chief investigator în cadrul comisiei de licențiere a cluburilor și va monitoriza atent aplicarea regulamentului de fair play financiar. 
 
De asemenea, František Laurinec a fost desemnat reprezentant special al fotbalului în Crimeea, în timp ce o decizie privind cererea Federației de Fotbal din Kosovo de afiliere la UEFA a fost amânată pentru Congresul din 2016. 
 
Comitetul Executiv al UEFA a decis ca meciurile de baraj pentru calificarea în competiția de fotbal feminin a Jocurilor Olimpice de la Rio 2016, la care vor participa reprezentativele Olandei, Norvegiei, Suediei și Elveției, să se desfășoare sub forma unui miniturneu, găzduit de Olanda în perioada 2-9 martie 2016. Câștigătoarea grupei va merge la Olimpiadă.
 
Referitor la inițiativa aprobată de Comitetul Executiv al forului european de a oferi 2 milioane de euro pentru a ajuta la rezolvarea crizei imigranților de pe continent, președintele UEFA, Michel Platini, a spus: ”Am făcut această donație către UEFA Foundation for Children pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai a copiilor imigranților din Europa”.