Timp de o săptămână, participanţii la cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA B+A au avut parte de un program activ în cadrul celui de-al cincilea modul de studiu. Părţile practice au alternat cu cele teoretice, o parte din acest modul fiind dedicată pregătirii fizice a jucătorilor. Ziua de luni a debutat cu două sesiuni practice pe unul din terenurile bazei "Ion Ţiriac", fiind asistate grupele sub 15 şi sub 17 ani ale clubului Atletico de Madrid Bucureşti. După amiază, lectorul Ciprian Urican a prezentat atât partea de teorie, cât şi cea de practică, la baza Sud Arena, a formelor de atac.

Următoarele două zile ale cursului l-au avut în centrul atenţiei pe Christos Papadopoulos, preparatorul fizic al echipei naţionale a României. Acesta a avut o serie de prezentări teoretice şi practice pe tema antrenamentului calităţilor motrice, a rezistenţei, vitezei, forţei şi mobilităţii şi pe tema antrenamentului de coordonare şi a testării efortului fizic.

Sandu Tăbârcă, Dorin Arcanu, Vlad Ungureanu, Gabriel Manu şi Gabriel Manolache s-au numărat printre lectorii care au avut prezentări în ultimele trei zile ale cursului, printre subiectele abordate aflându-se pregătirea tehnico-tactică a portarilor, stiluri de fotbal modern şi forme de apărare, precum şi un ghid de lucru cu juniorii între 9 şi 12 ani.