Noul curs de obţinere a licenţei B UEFA va începe în luna februarie, atunci când sunt programate două module. În luna martie se vor desfăşura alte două module, pentru ca examenele finale să fie susţinute în intervalul 4-6 aprilie 2016. Data limită pentru depunerea dosarelor de înscriere a fost 15 ianuarie, după analizarea acestora fiind acceptaţi la examen un total de 104 candidaţi.

Examen de două ore, cu 50 de întrebări tip grilă

În data de 28 ianuarie 2016, la Casa Fotbalului, sala ”Nicolae Dobrin”, de la ora 09:00, va avea loc examenul de admitere pentru cursurile de obţinere a licenţei B. Candidaţii vor trebui să se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, ora limită de admitere în sală fiind 9:30.

Examenul va dura două ore, este structurat din 50 de întrebări din toată bibliografia postată pe site şi va fi tip grilă, cu trei variante de răspuns și cu o singură variantă corectă. Din oficiu se va acorda 1 punct, iar pentru fiecare răspuns corect se vor acorda 0,18 puncte. Contestațiile se vor face după examenul scris.

În stabilirea punctajului final pentru admiterea la cursurile de licenţă B vor fi luate în calcul, procentual, următoarele criterii:
– 50% – examenul scris
– 20% – studiile universitare sau postliceale
– 20 % – cariera de jucător
– 5% – experienţa în antrenorat cu carnet
– 5% – deţinerea licenţei C

Persoanele admise la cursul de licență B vor fi anunțate în data de 1 februarie 2016.

Lista candidaţilor cu drept de participare la examen poate fi accesată în format electronic aici: CANDIDAŢI ACCEPTAŢI LA EXAMENUL PENTRU CURSURILE DE OBŢINERE A LICENŢEI B UEFA

Lista lucrărilor ştiinţifice din care vor fi redactate subiectele de examen: BIBLIOGRAFIE EXAMEN