O echipă a Școlii Federale de Antrenori condusă de directorul Dan Apolzan și alcătuită din asistenții săi Ștefan Ilie Drăgan, Vlad Ungureanu și Andrei Anghelescu a făcut deplasarea în cinci locații din țară. 
 
Orașele în care au avut loc cursuri anul acesta au fost Bacău (15 ianuarie), Târgu Mureș (17 ianuarie), Oradea (19 ianuarie) , Alba Iulia (21 ianuarie) și Craiova (23 ianuarie), cărora li se adaugă alte două zile de cursuri desfășurate în București (26 și 28 ianuarie). La cursul de la Craiova, precum și la cele din București, antrenorii participanți au beneficiat și de prezența lui Sandu Tăbîrcă, director de implementare programe în cadrul departamentului tehnic al FRF.
 
La aceste cursuri au luat parte un număr de 962 antrenori posesori de licența UEFA A sau UEFA B, după cum urmează: Bacău 143, Tîrgu Mureș 122, Oradea 93, Alba Iulia 115, Craiova 157 și București 109, respectiv 223.
 
Prin organizarea acestor cursuri în locații din țară, Școala continuă pe aceeași linie, de a facilita participarea cât mai multor antrenori la aceste cursuri cu costuri cât mai mici, scutindu-i de nevoia unei deplasări la București. Delegația Școlii Federale de Antrenori a parcurs aproape 1.800 de kilometri în 10 zile! 
 
Spre deosebire de anii precedenți, pentru o mai bună desfășurare, anul acesta au fost adăugate două noi zile de curs, una în teritoriu și una în București.
 
Temele prezentate antrenorilor au adus informații de ultimă oră la nivel internațional. Astfel Sandu Tăbîrcă (respectiv Vlad Ungureanu acolo unde acesta nu a putut participa) a prezentat o analiză tehnico-tactică a Campionatului Mondial din Brazilia realizată de Federația Germană de Fotbal, iar o altă temă, prezentată de Ștefan Ilie Drăgan, a cuprins o sinteză a temelor tehnico-tactice dezbătute la Congresul Antrenorilor din Europa, care a avut loc la Zagreb în perioada 9-12 decembrie 2014. 
 

Antrenorii au putut vedea, de asemenea, un material video cu o lecție practică ținută de Gines Melendes Sotos, Director Tehnic al Federației Spaniole de Fotbal. Programul a fost completat de o lecție despre Profilul Antrenorului de Top, susținută de Dan Apolzan și de o scurtă informare făcută de Vlad Ungureanu în legătură cu site-ul cu materiale de specialitate al Școlii Federale de Antrenori.
 
Un moment deosebit în perioada desfășurării cursurilor în țară l-a constituit prezența lui Emeric Ienei la întâlnirea antrenorilor din Oradea. Fostul selecționer a participat la o sesiune deschisă de întrebări și răspunsuri cu antrenorii prezenți, care s-au bucurat de o oră în care ex-tehnicianul a vorbit cu farmecul și calmul său specific despre subiecte precum formarea caracterului tinerilor jucători, câștigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986 sau relația sa deosebită cu Ștefan Covaci, un antrenor la fel de mare, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam în 1972 și 1973.
 
Școala Federală dorește să mulțumească pe această cale celor care ne-au sprijinit pentru o bună desfășurare a activității: Cristian Sava (Bacău), Iuliu Hajnal și Alexandru Andrași (Târgu Mureș), Ion Naom și Vancea Valeriu (Oradea), Sorin Corpodean (Alba Iulia), Silviu Bogdan și Marian Bondrea (Craiova).