De duminică, 3 iulie şi până miercuri, 6 iulie, arbitri şi arbitri asistenţi de Liga I, precum şi arbitri şi arbitri asistenţi femei de pe lista UEFA participă la un curs de instruire organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor la Cheile Grădiştei. Pe lângă aceştia, au mai fost invitaţi să participe arbitri şi arbitri asistenţi din Liga 2 aflaţi în vizorul comisiei pentru promovarea în lotul pentru primul eşalon.

Cursul a debutat duminică la ora 16:00, cu o testare video, în care au fost analizate zece faze de joc şi o prezentare susţinută de Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, în care a fost analizată prestaţia arbitrilor din sezonul trecut al Ligii I. Dimineaţa zilei de luni a fost dedicată testării fizice, cei prezenţi fiind supuşi noilor teste UEFA.

Ziua de luni a continuat cu o serie de teme la care au participat şi observatorii de arbitri din Liga I, urmând ca până la finalul cursurilor, care se vor încheia miercuri, să aibă loc şi o testare a cunoştinţelor de limba engleză.