Peste 50.000 de elevi din întreaga țară s-au înscris în competiția Cupa Tymbark Junior, din a doua jumătate a lunii octombrie și până în acest moment. Numărul reprezintă un record și este un preambul la totalul de copii înscriși estimat la 100.000 odată cu finalizarea etapei de înregistrare în turneu.

Este pentru prima dată când o competiție de fotbal pentru copii va căpăta o asemenea amploare în România, o șansă acordată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, de a deveni campioni la fotbal. Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de către Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.

Peste 50.000 de elevi din 9 județe și Municipiul București, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, fete și băieți, au spus „da” provocării de a participa la Cupa Tymbark Junior, o competiție în cadrul căreia își vor arăta măsura talentului fotbalistic și vor fructifica șansa de a deveni campioni. Elevii participă la turneu prin intermediul unității de învățământ în care studiază, formând echipe. Întrecerea se desfășoară în 5 etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală și finală. Competiția are loc în perioada octombrie 2016 – iunie 2017 și va reprezenta unul dintre cele mai mari turnee de fotbal pentru elevi.

“Cu peste 50.000 de copii înscriși deja în competiție, într-un timp atât de scurt, cred că putem vorbi deja de premisele unui succes major la nivelul competițiilor destinate elevilor, în toată istoria lor din cadrul fotbalului românesc. Am convingerea că vom participa împreună la o sărbătoare veritabilă a fotbalului în fiecare etapă a acestui proiect”, a declarat Răzvan Burleanu, Președintele Federației Române de Fotbal.

Cupa Tymbark Junior va avea două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete, și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează:

grupa de vârstă U8 – în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă

U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă

U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a.

În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se vor disputa în 8 zone geografice ale României. Meciurile vor fi programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

„Ne bucurăm că un număr atât de mare de elevi s-a înscris până în acest moment în competiție. Este un indiciu clar că foarte mulți copii își doresc să devină campioni la fotbal și sunt onorat de faptul că Tymbark le va fi alături în drumul lor spre realizarea acestui vis. Le mulțumim profesorilor care se implică în participarea acestor copii la Cupa Tymbark Junior și le dorim mult succes!”, a declarat Krzysztof Grabowski, Președinte Tymbark Maspex România.

În paralel cu înscrierile care se vor încheia pe 29 decembrie 2016, în localități din țară se desfășoară etapa pe clasă, școală și liceu urmând ca, până la sfârșitul lunii ianuarie, să se desfășoare și etapa pe localitate. Prima zi a primăverii va marca începerea etapei pe județ/sectoare, iar în 20 aprilie va debuta etapa zonală.

Susținătorii competiției, MIODRAG BELODEDICI, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în echipa națională a României în anii ’90, și MARIA FICZAY, fundaș central în echipa națională de fotbal feminin și jucătoare a echipei poloneze Medyk Konin, sunt și ei încântați de numărul de copii înscriși până în acest moment și le doresc mult succes celor care joacă deja în etapa pe clasă, școală și liceu.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de către Federația Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.

Despre Tymbark Maspex România

Cu o experienţă de 20 de ani pe piaţa din România şi un portofoliu vast de produse, compania Tymbark Maspex România este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate.

În prezent, Tymbark Maspex România deţine pe piaţă branduri cunoscute: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare – Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; produse făinoase – pastele Arnos; produse instant – La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; dulciuri şi snacksuri dulci şi sărate – Salatini, Salatini Junior, Rollini d’Oro, Hatz, fiind lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccinno şi sărăţele.

Începând cu luna martie 2016, odată cu finalizarea procedurilor de preluare a companiei Rio Bucovina – unul dintre cei mai mari mari producători de apă minerală naturală din România – portofoliul companiei s-a extins spre un nou segment de piață: apă minerală naturală plată şi carbogazificată.

Piaţa de desfacere pentru Tymbark Maspex România este reprezentată atât de România, cât şi de principalele țări în care sunt exportate produsele: POLONIA, Bulgaria, Moldova, Spania, Cipru, Germania, Serbia, Italia, Marea Britanie, Ţarile Arabe.