Pe 15, 16 şi 17 decembrie au loc partidele sferturilor de finală ale Cupei României, programul urmând a fi comunicat ulterior pe site-ul FRF.ro. În această fază a competiţiei vor participa cele opt echipe calificate în urma meciurilor din cadrul optimilor de finală.

Pentru jocurile din sferturile de finală, echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar (conform art.30.6 din ROAF).
 

Jocurile din cadrul sferturilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A

1. SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
2. AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
3. FC CFR 1907 CLUJ SA
4. AFC ASTRA
 

URNA B

1. DINAMO 1948 SA
4. CS MUNICIPAL STUDENȚESC IAȘI
5. SC FC VIITORUL SA 
8. ACS POLI TIMIȘOARA

 
Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).
 
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).
 
În jocurile la care participă echipe din Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri de jucători (conform art.30.11 din ROAF).
 
În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
 
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art.30.13 din ROAF).
 
Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.