FC Viitorul este singurul club care are în această fază două echipe. Totodată, satelitul constănţenilor este singurul reprezentant al Ligii 3. De menţionat că ambele echipe ale Viitorului vor juca pe teren propriu, pe stadionul Central al complexului din Ovidiu al clubului din Liga 1.

Jocurile din optimile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Partidele din această rundă vor fi televizate după următorul program:

marţi, 27 octombrie
► FC BRAȘOV – AFC ASTRA, ora 17:00, stadionul Tineretului (Braşov)
► CS CONCORDIA CHIAJNA – CSMS IAȘI, ora 19:00, stadion Concordia (Chiajna)
► ACS POLI TIMIȘOARA – FC PETROLUL, ora 21:00, stadion Dan Păltinişanu (Timişoara)
 
miercuri, 28 octombrie
► SC BACĂU – ASA 2013 TÂRGU MUREȘ, ora 14:30, stadion Letea (Bacău)
► FC VIITORUL 2 – FC CFR 1907 CLUJ, ora 18:00, stadion Central (Ovidiu)
► PANDURII LIGNITUL TG. JIU – DINAMO 1948, ora 20:30, stadion Municipal (Drobeta Turnu Severin)

joi, 29 octombrie
► FC VIITORUL – AFC BOTOȘANI, ora 18:00, stadion Central (Ovidiu)
► ACS FCM BAIA MARE – FC STEAUA BUCUREȘTI, ora 20:30, stadion Viorel Mateianu (Baia Mare)
 
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art. 30.9 din ROAF).
 
În jocurile la care participă echipe din Liga 2 sau Liga I se pot efectua maximum 3 înlocuiri  de jucători (conform art. 30.11 din ROAF).
 
În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară (conform art. 30.12 din ROAF).
 
În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
 
În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă