În conformitate cu prevederile art. 1 alin. 3 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice (ROAF), cluburile nou promovate în Campionatul Național Liga a 3-a au obligația să se afilieze la FRF. Cluburile nou promovate sunt obligate să depună toate documentele necesare pentru afilierea la FRF cel mai târziu până la data limită 20 iulie 2017, în caz contrar urmând să li se refuze dreptul de a participa la campionatul național, în anul competițional în care au promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a.

De asemenea, cluburile sportive cu activitate exclusivă de juniori, fotbal feminin și fotbal în sală care sunt admise să participe la campionatele naționale organizate de Federația Română de Fotbal trebuie să se afilieze la FRF până la data limită 31 iulie 2017.

Informații privind întocmirea dosarului de afiliere, precum și cererea de afiliere pot fi accesate pe site-ul FRF, la secțiunea Documente FRF, rubrica Afilieri http://www.frf.ro/afilieri.html.

Dosarele de afiliere vor fi depuse prin delegați/reprezentanți ai cluburilor eligibile la sediul Federației Române de Fotbal, Departamentul licențieri și afilieri, având în vedere termenele limită menționate mai sus.