La Centrul de Fotbal Buftea, s-au disputat finalele competiției la care au fost prezenți președintele FRF, Răzvan Burleanu, și secretarul general, Gheorghe Chivorchian. 
 
La Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7 participă echipe care au în componență 11 jucători (6 sportivi Special Olympics și 5 parteneri, fără dizabilități). Se joacă 7 contra 7 (4 sportivi Special Olympics și 3 parteneri), două reprize de câte 12 minute, pe teren redus. 
 

► GALERIE FOTO DE LA FINALELE COMPETIȚIEI

 
Marți, în prima zi a fazei finale, reprezentantele celor 7 echipe participante, cazate de FRF în cantonamentul echipelor naționale de la Buftea, au luptat pentru un loc în marea finală. Astăzi, în deschiderea ultimului act, s-a disputat jocul pentru locul al treilea, câștigat de Școala Specială Constantin Păunescu din Iași în fața Școlii Speciale Constantin Pufan din Galați cu scorul de 2-0. 
 
Campioana competiției feminine din cadrul Campionatului Național de Fotbal Unificat în 7 a fost CSEI Cluj, care a învins-o în finală pe reprezentanta județului Teleorman, CSEI Alexandria, cu 4-0. 
 
Ocupantele primelor trei locuri au primit câte o cupă, medalii și diplome din partea președintelui FRF. ”Le felicit pe câștigătoare și, în același timp, pe toate fetele care au luat parte la această competiție organizată în premieră de Federația Română de Fotbal la nivel național. În total, atât în competiția fetelor, cât și cea a băieților, avem aproape două mii de participanți”, a declarat Răzvan Burleanu.
 
Faza finală a turneului de băieți este programată pe 22 și 23 mai. Jocurile din prima zi se vor disputa la Centrul de Fotbal Buftea, iar finalele din 23 mai, începând cu ora 10:00, se vor desfășura la Mogoșoaia.
 

Echipele participante la fazele finale ale Campionatului Național de Fotbal unificat în 7

 
Fete: Liceul Tehnologic Special SAMUS (Cluj), CSEI Cluj (Cluj), Liceul Tehnologic Agromontan Vălenii de Munte (Prahova), Filipești de Târg (Prahova), CSEI Alexandria (Teleorman), Școala Specială Constantin Pufan (Galați), Școala Specială Constantin Păunescu (Iași)
 
Băieți: Școala Specială Constantin Păunescu (Iași), CSEI Șimleu Silvaniei (Sălaj), Școala Specială Sf. Mina (Dolj), CSEI Sibiu (Sibiu), Școala Specială Sf. Gheorghe (Covasna), CSEI Nr. 1 (Buzău), Școala Specială Târgoviște (Dâmbovița)
 
Acest proiect contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 2.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Creșterea consistentă a numărului de practicanți ai fotbalului”, având în planul de acțiuni ”implementarea proiectului Toată România Joacă Fotbal”, în care se regăsește și Campionatul Național de Fotbal Unificat în 7.