Încă o bază sportivă modernă a fost inaugurată, la Moșnița Nouă, în județul Timiș, numărul acestora ajungând la 14. Alte 80 sunt încă în proces de finalizare.

Programul de construire a 400 de terenuri pentru fotbalul de bază, prin Compania Naţională de Investiţii, lansat în cadrul organizării Turneului Final UEFA EURO 2020 în România, continuă prin inaugurarea unei noi baze de Tip 1. După cele două baze, situate la Lugoj (Timiș) și Feldioara (Brașov), inaugurate la începutul lunii, încă una este de acum disponibilă, cea de la Moșnița Nouă din județul Timiș. Acestea sunt rezultatul investiției Guvernului în infrastructura sportivă, cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro fiecare. Fiecare bază este echipată cu un teren sintetic de fotbal, nocturnă, tribune, vestiare și o parcare, alături de un teren mai mic, 40 x 20 metri, multifuncțional.

Scopul acestor baze este de a crea condiții moderne pentru dezvoltarea fotbalului de bază și îmbunătățirea experienței practicanților și a suporterilor. Odată cu inaugurarea bazei sportive de la Moșnița, numărul total al bazelor finalizate ajunge la 14, iar alte 80 sunt în diferite stadii de execuție. Fiecare bază sportivă dispune de două terenuri: unul de dimensiuni standard și unul mai mic, multifuncțional.

Inițiativa face parte din Programul EURO 2020, iar la finalizarea acestuia vor exista în total 400 de terenuri pentru fotbalul juvenil, dintre care 300 vor fi integrate în cele 150 de baze sportive și alte 100 în școli. Astfel, se creează o infrastructură durabilă pentru promovarea sportului și pentru organizarea evenimentelor fotbalistice în condiții moderne în întreaga țară.