În perioada 26-27 februarie, la Pisa, în Italia, a avut loc întâlnirea Comitetului Director al proiectului Life TACKLE în care Federația Română de Fotbal este partener. Mai sunt implicate alte două federații de fotbal, 3 organizații specializate în politici de mediu, o universitate de management și o agenție media paneuropeană.

La întâlnirea din Italia au fost stabiliți următorii pași din cadrul proiectului. TACKLE urmărește să îmbunătățească atât managementul de mediu în cadrul meciurilor de fotbal, cât și nivelul de conștientizare și de atenție față de probleme de mediu în domeniul fotbalului, implicând cele mai relevante părți interesate: federațiile naționale de fotbal, cluburile de fotbal, managerii de stadioane și, nu în ultimul rând, suporterii.

În vederea Campionatului European de Fotbal 2020 care urmează să se desfășoare în 12 orașe europene, proiectul TACKLE va dezvolta un set de practici și orientări de management al mediului spre a fi testate pe câteva din stadioanele care vor găzdui meciuri. În acest sens TACKLE a primit sprijin explicit din partea UEFA, precum și din partea altor șapte federații naționale de fotbal care vor coopera pentru a asigura propagarea și aplicarea practicilor și orientărilor elaborate de TACKLE.

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană în proporție de 59%, valoarea totală ridicându-se la 2 milioane de euro.