Federația Română de Fotbal găzduiește conferința de lansare a studiului ”Beneficiul social al investiției în fotbal”, realizat în parteneriat cu Federația Suedeză de Fotbal și cu UEFA.

Evenimentul va avea loc luni, 27 august, ora 11, la Casa Fotbalului din București.

O premieră în România, studiul prezintă o analiză detaliată a impactului participării populației la activitățile legate de fotbal și aduce o nouă perspectivă asupra beneficiilor pe care investițiile durabile în fotbal le generează în economie, societate, sănătate și performanță sportivă. Concluzia studiului este că investiția în infrastructură conduce la beneficii sociale și economice multiple.

Federația Română de Fotbal dorește astfel să ofere argumente pertinente de atragere în acest proiect social a guvernanților României pentru a crea infrastructura sportivă care să permită o dezvoltare accelerată.

Studiul a fost realizat prin modelul UEFA GROW SROI (Social Return On Investment) care utilizează o multitudine de surse solide de informații și date calitative și cantitative colectate de la nivelul unui număr de 55 de asociații și federații naționale. Datele au fost analizate și validate de un grup consultativ de experți format din academicieni și specialiști în fotbal.

Evenimentul va fi onorat de Paul Stănescu, viceprim-ministru al Guvernului României și de Karl-Erik Nilsson, Președintele Federației Suedeze de Fotbal și Prim-vicepreședinte UEFA, gazdă fiind președintele FRF, Răzvan Burleanu. Vor mai avea expuneri pe tema conferinței Vasile Dâncu, sociolog, și Tim Crabbe, consultant agenția ”Substance”, partener UEFA.