Luni, 26 octombrie, la Casa Fotbalului, sala ”Ioan Chirilă”, de la ora 11:00, va avea loc conferința de presă de lansare a campaniei. La eveniment vor fi prezenți Iris Hugo-Bouvier, reprezentant UEFA, Gregoire Labhardt, reprezentant al Federației Mondiale a Inimii, Conf. Dr. Ioan Mircea Coman, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, preşedintele Societății Române de Cardiologie, Aurel Ticleanu, managerul departamentului scouting din cadrul FRF, și Florin Șari, manager CSR (Responsabilitate Socială) în cadrul FRF.
 
Un studiu realizat printre copiii de la oraș cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, proveniți din familii sărace, a relevat faptul că doar mai puțin de un sfert dintre aceștia bifează cele minimum 60 de minute de exerciții fizice zilnice recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. 
 
Campania ”Cu mișcare și inima e zâmbitoare!” vine în sprijinul copiilor prin implementarea unor programe, în următoarele luni, în șase școli din cartiere în care locuitorii au venituri scăzute din București, Cluj-Napoca și Timișoara. Federația Română de Fotbal susține proiectul pentru că militează, de asemenea, pentru sportul de masă și practicarea sportului pentru sănătate.
 
Fundația Română a Inimii a fost înființată de către cei peste 1000 de medici cardiologi din România, membri ai Societății Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naționale în domeniul prevenției bolilor cardiovasculare și pentru susținerea campaniilor de sănătate a populației din România.