La întâlnirea cu cei aproape 100 de elevi ai instituției de învățământ au fost prezenți directorul general al Federației Italiene de Fotbal, Michele Uva, coordonatorul comisiei de incluziune și luptă împotriva rasismului din cadrul FIGC, Fiona May, președintele FRF, Răzvan Burleanu, reprezentantul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), Antonio Amuza, și Consulul General al României la Bologna, dr. Eugen Șerbănescu. 
 
”Subiectul este de maximă importanță pentru Federația Italiană de Fotbal, iar activitatea comisiei, care investește în cultură și valori ale sportului, militând în același timp pentru incluziune prin diverse acțiuni, are un rol esențial. Prin intermediul unui nou proiect, am invitat 114 copii din 16 centre, veniți din opt regiuni ale țării, să participe la un turneu de fotbal șapte contra șapte”, a declarat directorul general al FIGC, Michele Uva, care a lansat un apel către tinerii prezenți în sală: ”Generația voastră trebuie să șteargă din vocabular cuvinte precum intoleranță, diversitate, minorități sau rasism!”. ”Ambiția noastră este aceea de a reuși să ne adresăm tinerilor prin modalități moderne, de a le atrage astfel atenția, și de a schimba viitorul prin intermediul educației și culturii”, a completat coordonatorul comisiei de incluziune și luptă împotriva rasismului din cadrul FIGC, fosta atletă Fiona May.
 
”Fotbalul are un rol extrem de important în integrarea într-o comunitate și reprezintă un instrument util în lupta împotriva rasismului. Este clar acest lucru: cele mai multe programe TV urmărite în țările europene sunt meciurile de fotbal. Cea mai mare comunitate de români din Europa se află în Italia, aproximativ 46 la sută dintre conaționalii care au plecat în afară să muncească au venit aici. Iar media lor de vârstă este de 33 de ani. Fotbalul nu poate exista fără spirit de echipă, prietenie, valori importante într-un proces de integrare. Federația Română de Fotbal a demarat o serie de proiecte cu rol de incluziune socială și combatere a discriminării, iar până în martie 2016 în România vom avea o strategie pentru combaterea discriminării prin intermediul fotbalului”, a punctat președintele FRF, Răzvan Burleanu.