Preliminariile europene ale Cupei Mondiale din Rusia au în program o nouă rundă, care se va desfăşura în perioada 11-13 noiembrie. Pe lângă echipa naţională, care se va duela cu Polonia pe 11 noiembrie, cu începere de la ora 21:45, pe Arena Naţională, România va fi reprezentată în această rundă atât de o brigadă de arbitri, cât şi de un comisar FIFA.

Alexandru Tudor va oficia la centru meciul dintre Belgia şi Estonia, contând pentru grupa H a preliminariilor. Partida se va disputa duminică, 13 noiembrie, de la ora 21:45, pe Stade Roi Baudouin din Bruxelles, iar la linii au fost delegaţi Vasile Marinescu şi Mihai Artene, în timp ce Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial.

Octavian Goga, comisar FIFA în Portugalia

Tot duminică, pe Estádio Do Algarve din São João da Venda (Faro), de la ora 21:45, se va disputa meciul dintre Portugalia şi Letonia, din cadrul grupei B. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Scoţia, cu Robert Madden la centru, David McGeachie şi Stuart Stevenson la linii şi Steven McLean ca arbitru de rezervă. Observator de arbitri a fost desemnat germanul Eugen Strigel, în timp ce vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, va fi comisar FIFA.

Gazdele ocupă locul secund în grupă, la trei puncte în spatele Elveţiei, în timp ce Letonia se află pe penultima poziţie cu doar trei puncte.

Brigadă din România la amicalul gazdei Mondialului din 2018

Înaintea meciului cu România, din 15 noiembrie, Rusia va mai disputa un amical, în deplasare, la Doha. Gazda turneului final al Cupei Mondiale din 2018 va întâlni naţionala Qatarului pe arena Al-Sadd Stadium, într-un meci care se va disputa azi, de la ora 18:00, ora României. Partida va fi condusă de o brigadă din România, care îl va avea pe Cristian Balaj la centru, ajutat de Alexandru Cerei şi Mircea Orbuleţ la cele două margini.

Cristian Balaj se află la a treia experienţă în Qatar, după ce a arbitrat două meciuri din primul eşalon al acestei ţări, în toamna lui 2014 şi în luna aprilie a acestui an.