Miercuri, selecționerul României, Christoph Daum, și Ionuț Badea, antrenorul secund al reprezentativei noastre, au fost invitați să susțină un curs la „Facultatea de Educație Fizică și Sporturi montane” din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Primul care s-a prezentat în fața studenților a fost Ionuț Badea. Acesta le-a vorbit celor aproximativ 150 de studenți despre principiile tehnico-tactice din fotbal, despre cum se face o pregătire fizică bună și le-a explicat de ce un antrenor trebuie să fie și un bun psiholog pentru a avea succes.

“A fost o plăcere să mă aflu în fața acestor studenți. Mi-am reamintit de anii mei de studenție, eu fiind la rândul meu un absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, dar a celei din Pitești”, a spus Ionuț Badea.

Selecționerul Christoph Daum le-a prezentat studenților cursul său: “Ce pot învăța din sport societatea și lumea afacerilor”. “Studenții aceștia sunt o parte din cei care vor influența în viitor sportul românesc. Trebuie să avem grijă de ei, să îi pregătim bine pentru dezvoltarea sportului românesc”, a spus Daum.

La finalul celor două prezentări, studenții Universității Transilvania și o parte dintre cadrele didactice care au asistat le-au pus întrebări celor doi și le-au mulțumit pentru prezență.

De asemenea, marţi seara, la hotelul Sheraton din Bucureşti, în cadrul primei ediţii a DeBizz Awards, gala de premiere a companiilor din mediul de business de limbă germană din România, selecţionerul Christoph Daum a fost premiat cu diploma de excelenţă pentru pionierat în fotbalul românesc.