Vineri, 26 august, la Istanbul a avut loc tragerea la sorți a grupelor UEFA Europa Conference League. În urne s-au aflat campioana României, CFR Cluj, și vicecampioana FCSB, ambele învingătoare joi, în play-off, în fața lui Maribor (Slovenia), respectiv Viking (Norvegia).

CFR Cluj, aflată în urna a doua la tragerea la sorți, va face parte din grupa G alături de Slavia Praga (Cehia), Sivasspor (Turcia) și Ballkani (Kosovo).

  • Slavia Praga, vicecampioana Cehiei sezonul trecut, lider în 2022-2023 după primele 4 runde.
  • Sivasspor, locul 10 în Superliga Turciei sezonul trecut, câștigătoarea Cupei Turciei.
  • FC Ballkani, câștigătoarea campionatului din Kosovo în 2021-2022.

FCSB, tot din urna a doua, a picat în grupa B alături de West Ham (Anglia), Anderlecht (Belgia) și Silkeborg (Danemarca).

  • West Ham, locul 7 în Premier League sezonul trecut, semifinalistă Europa League.
  • Anderlecht, locul 3 în campionatul Belgiei, sezonul trecut.
  • Silkeborg, locul 3 în ediția trecută a campionatului danez.

Meciurile din faza grupelor se vor juca în datele de 8 și 15 septembrie, 6, 13 și 27 octombrie, respectiv 3 noiembrie 2022.

Câștigătoarele grupelor se califică în optimile Conference League, în timp ce formațiile de pe locurile secunde vor disputa o rundă eliminatorie în fața echipelor clasate pe poziția 3 în grupele UEFA Europa League.

Finala Conference League este programată pe 7 iunie 2023, la Praga.

În grupele Conference League va juca și internaționalul U19, Rareș Ilie, cu Nice, într-o grupă cu Partizan, Köln și Slovacko. România va avea un reprezentant și în Champions League, pe Ianis Hagi, care le va întâlni cu Rangers pe Liverpool, Ajax și Napoli.

Federația Română de Fotbal le urează mult succes cluburilor din România în grupele Conference League!