• Două din cele trei formații românești rămase în competiție au ieșit învingătoare din play-off-ul UEFA Europa Conference League.

  • Tragerea la sorți a grupelor are loc vineri, 26 august, la Istanbul.

  • Este pentru prima dată când România are două formații în grupele competițiilor europene după sezonul 2016/17, când Astra și FCSB au jucat în grupele Europa League.

Campioana CFR Cluj a rezolvat calificarea în grupele UEFA Europa Conference League prin cel mai frumos gol al serii. 0-0 în Slovenia, pe terenul lui Maribor, trecuseră 89 de minute fără gol și la Cluj-Napoca înainte ca Cvek să trimită din ”foarfecă” în plasă și să îi trimită pe ardeleni pentru al doilea sezon consecutiv în grupele competiție.

FCSB a obținut dramatic calificarea! După 1-2 la București cu norvegienii de la Viking, Edjouma a deschis rapid scorul pe sinteticul de la Stavanger, în minutul 2. La jumătatea primei reprize, Târnovanu a comis un penalty transformat de gazde, 1-1. După pauză, în minutul 54, Cordea și-a încercat norocul cu un șut de la distanță. Deviată, mingea a trecut printre picioarele portarului. Iar când partida părea că intră în reprizele de prelungire, ”centralul” a acordat o lovitură de la 11 metri pentru un fault la Florinel Coman. Radunovic (90+4) nu a ratat și a trimis-o pe FCSB în grupele Conference League.

Din păcate, Universitatea Craiova a ratat calificarea la loviturile de departajare în fața lui Hapoel Beer Sheva. După 1-1 în România și 0-0 după 90 minute în Israel, meciul retur a intrat în prelungiri. Oltenii s-au bucurat când Roguljic a deschis scorul din lovitură liberă în minutul 105, însă la faza imediat următoare, înainte de finalul primei reprize de prelungiri, Hapoel a egalat. Partida a ajuns la loviturile de departajare, unde Beer Sheva a câștigat cu 4-3.

Tragerea la sorți a fazei grupelor va avea loc la Istanbul, vineri, 26 august, de la ora 15:30. Prima etapă e programată joi, 8 septembrie.

Federația Română de Fotbal le felicită pe CFR Cluj și FCSB pentru calificarea în grupele UEFA Europa Conference League și le urează mult succes mai departe în competiție!