Foto: Sport Pictures

Campioana României a învins-o, scor 3-1, pe KuPS din Finlanda, în play-off-ul Europa League. Clujenii vor juca pentru al doilea sezon consecutiv în grupele acestei competiții.

Partida care s-a disputat într-o singură manșă, la Cluj-Napoca, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, a început perfect pentru formația lui Dan Petrescu. În minutul 5, Deac a executat o lovitură de colț, iar Rondón a trimis în plasă.

CFR Cluj și-a dublat avantajul înainte de pauză, în minutul 42, atunci când Debeljuh a trimis din apropiere în poartă după pasa excelentă a lui Păun. La reluare, campioana României a mai înscris o dată. O nouă fază fixă, de această dată lovitură liberă, iar cuplul Deac – Rondón și-a trecut în cont o nouă reușită. Primul a oferit assist-ul, ultimul a reușit ”dubla”.

Pe final, în minutul 90+1, oaspeții au redus din diferență prin Udoh, un șut deviat care a lovit și bara transversală înainte de a intra în plasă.

În final, victorie și calificare în grupele Europa League pentru CFR Cluj! Tragerea la sorți este programată vineri, 2 octombrie.

Au evoluat: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora-cpt. – Deac (Pereira, 78), Bordeianu, Djokovic, Păun (Hoban, 86) – Rondón, Debeljuh (Omrani, 83). Antrenor: Dan Petrescu

Federația Română de Fotbal felicită campioana României pentru această performanță și îi urează un parcurs cât mai lung în cupele europene.