Joi, 6 iunie, a avut loc la Craiova o întâlnire între conducerea FRF și cea a Universității din Craiova pentru a stabili metodologia și direcțiile de implementare ale parteneriatului semnat la începutul acestui an.

Conform protocolului, studenții care vor obține calificarea de antrenori aflați în an terminal (program de studii licență / master) vor efectua în ultimul semestru procesul de formare pentru Licența UEFA C, în afara orelor de studiu, după cerințele UEFA, prin SFA. De asemenea, în cadrul Universității din Craiova, la fel ca și la Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca și la București, la Școala Federală de Antrenori, aici va funcționa și un Centru Regional de Licențiere, unde se vor organiza cursuri pentru Licența UEFA B. Primul curs va începe la jumătatea lunii iulie, înscrierile fiind deja deschise. Centrul Regional de Licențiere de la Craiova va deservi județele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Argeș.

În total sunt 12 parteneriate cu universități din toată țara și în toate acestea vor avea loc ulterior cursuri de perfecționare Licența UEFA B, venind astfel în sprijinul antrenorilor din țară, pentru a le facilia accesul la noi cunoștințe privind conținutul antrenamentelor pe categorii de vârstă.

Unul dintre principalele obiective din Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, îl reprezintă atenta monitorizare și formare a antrenorilor de fotbal din România și implementarea unui circuit optim al educației acestora cu scopul de a le oferi cea mai bună pregătire, inclusiv specializarea antrenorilor pe categoriile de vârstă cuprinse în planul de dezvoltare al fotbalului din Strategia Tehnică a FRF.