Ședința Comitetului Executiv de azi, 24 octombrie, a aprobat modificările Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor, care includ și verificarea reinvestiției a 10% din veniturile obținute din vânzarea de jucători în centrele de copii și juniori.

Mai exact, raportarea bugetului unui club pentru sezonul 2017-2018 trebuie să includă și sumele alocate investițiilor în sectorul juvenil. Termenul de a reinvesti cele 10 procente este de 3 ani, iar zonele de investiție în cadrul clubului la nivel juvenil sunt cele de achiziții de echipament, stagii de pregătire, cazare, masă, salariile antrenorilor, infrastructură, achiziționarea de fotbaliști eligibili pentru reprezentativa Under 19 a României.  

Dacă, după acest timp, sumele respective nu au fost investite la nivel de copii și juniori în cadrul clubului, trebuie cedate Federației Române de Fotbal cu obligația ca instituția să îi redistribuie în totalitate către toate cluburile afiliate, direct proporțional cu numărul de echipe de copii și juniori deținute de fiecare club în parte.

De asemenea, s-a mai stabilit și o sancțiune pentru neraportarea informațiilor financiare, în cuantum de 100.000 de lei.

Această prevedere exista în Legea 69, însă până acum nu era prevăzut niciun mecanism de control din partea Federației Române de Fotbal prin care să se asigure că destinația acestor investiții este sectorul juvenil la nivel de club.