Concursul de promovare va consta în două probe, o testare teoretică şi una fizică. Prima va avea loc în sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului, începând cu ora 8:00 pentru arbitri, respectiv 9:15 pentru arbitri asistenţi. Proba teoretică va consta în 20 de întrebări tip grilă, timpul alocat pentru rezolvarea acestora fiind de maxim 30 de minute.

Testarea fizică va avea loc pe stadionul Dinamo din Bucuresti, situat în şoseaua Ştefan cel Mare, începând de la ora 11:20 pentru arbitri, respectiv 14:00 pentru arbitri asistenţi. Prezenţa participanţilor la stadion se va face cu o oră înainte de începerea testului fizic al grupei din care fac parte, conform programării care se va afişa la sala unde se va ţine testarea teoretică. Ţinuta obligatorie la testarea fizică este şort negru şi tricou alb.

Pentru concursul de promovare în Liga 3 au fost scoase locuri atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Pentru primii sunt 5 locuri la arbitri şi 10 la asistenţi, iar la femei sunt 3 locuri pentru arbitri şi 5 pentru asistenţi. Pentru a avea drept de promovare, candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 la fiecare probă.

Testare şi în cadrul Programului de Talente 2015-2016

Ziua de 6 octombrie va cuprinde şi o testare teoretică şi fizică pentru arbitri şi arbitri asistenţi din Programul de Talente 2015-2016, care vor avea loc în aceleaşi locaţii, sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului şi stadionul Dinamo. Arbitrii şi arbitrii asistenţi  care nu îndeplinesc condiţiile pentru a participa la examenul de promovare vor da doar proba fizică, după cum urmează: de la 11:00 pentru arbitri, de la ora 17:20 pentru asistenţi.

Toţi arbitrii (fără arbitrii asistenţi) din cadrul Programului de Talente 2015-2016 vor participa în aceeaşi zi la un seminar de iniţiere care va avea loc în sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului, între orele 15:00 – 18:00.