Marți, 9 mai, Arena Națională a găzduit finalele turneului Mini EURO, o competiție gimnazială organizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 5.

La startul competiției s-au regăsit 24 de echipe școlare, fiecare dintre ele reprezentând una dintre țările afiliate UEFA. De altfel, în data de 4 mai, la Cercul Militar Național, școlile participante la turneu au prezentat în prezența mai multor ambasadori acerditați la București, cultura și civilizația țărilor pe care au ales să le reprezinte, în cadrul unui program cultural foarte apreciat de oaspeți, dar și de copii. 

Turneul început pe 6 mai, când echipele au disputat partidele din faza grupelor, a continuat pe 7 mai cu semifinalele, iar marți, 9 mai, s-au disputat finalele Mini EURO.

Elevii au fost susținuți din tribune de foștii internaționali Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Adrian Bumbescu și Marius Lăcătuș, cei care, alături de „secundul” naționalei Rudi Verkempinck și de primarul Sectorului 5 Daniel Florea, i-au premiat la final.

Mini EURO a fost câștigat de Școala Gimnazială nr. 280, care s-a impus în marea finală, la loviturile de departajare, în fața Școlii Gimnaziale „Ion I.C. Brătianu”. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost 1-1, iar la penalty-uri, după șase serii, învingătoarea a fost decisă după înscrierea primului gol. Echipa câștigătoare a evoluat cu însemnele Armeniei, în timp ce finalista a reprezentat Belarusul.

În finala mică, Turcia (Școala Gimnazială nr. 150) a obținut victoria în fața Elveției (Școala Gimnazială nr. 136) cu 3-0.