Vineri, 7 februarie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Arena Națională, echipa de proiect a oferit ultimele noutăți privind organizarea turneului final la București.

Arena Națională va găzdui patru partide de la EURO 2020, trei din grupa C și o optime de finală.

Programul meciurilor de la București:

  • 14 iunie, ora 19:00: Austria – Câștigătoare play-off D sau A
  • 18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
  • 22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
  • 29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C

La eveniment au participat Romke Hoogstra, Venue Manager din partea UEFA la București, Florin Șari, Șef Proiect EURO 2020 la București, Alexandru Cândea, Manager Operațional, Diana Pirciu, Manager Voluntari, și Răzvan Mitroi, Manager Comunicare EURO 2020 la București.

La începutul lunii februarie, echipa de organizare EURO 2020 la București s-a mutat în noile birouri amenajate la Arena Națională.

„Ne aflăm în etapa de formare a echipei de organizare a meciurilor. Am scos la concurs 36 de job-uri de manageri, coordonatori, asistenți, dintre care, până în prezent, s-au ocupat 12. La finalul anului 2020, datorită găzduirii EURO, infrastructura mare și mică pentru fotbal ne va permite să atragem și alte competiții. Noi, ca federație, suntem mai interesați de construirea celor 400 de baze sportive la nivel naționale pe care Guvernul României s-a angajat să le finanțeze”, a declarat Florin Șari, Șeful Proiectul EURO 2020 la București.

„Mă aflu la București pentru a contribui cu experiența mea la organizarea cu succes a proiectului EURO 2020 la București. Sunt încrezător că ne vom îndeplini toate obiectivele, suntem în grafic cu ceea ce înseamnă pregătirile pentru turneul final. Salutăm inițiativa Primăriei Municipiului București de a instala un gazon hibrid, este o soluție modernă și eficientă”, a punctat Romke Hoogstra, Venue Manager la București.

Alexandru Cândea va coordona activitățile operaționale la Arena Națională: „Rolul meu de Manager Operațional a apărut în momentul în care toate activitățile ce țin de pregătirea locației s-au înmulțit. Recent, am gestionat a cincea vizită de lucru a UEFA, în care s-a constatat că totul decurge conform planului. Se lucrează permanent: la nocturnă, la tabelă, platforme TV, urmează să se instaleze gazonul hibrid, un proiect al Primăriei Capitalei. Vom fi pregătiți de turneul final, conform tuturor cerințelor UEFA”.

O componentă importantă a organizării EURO 2020 la București este cea privind echipa de voluntari. Au existat 2.400 de înscrieri, depășind alte 6 gazde. „La turneul final vor lucra o mie de voluntari în mai multe zone, tocmai s-a încheiat etapa repartizării pe roluri. La interviuri am întâlnit oameni deosebiți, din diferite domenii, persoane care au lucrat pentru NATO, profesori universitari sau piloți de avion. Avem în echipa noastră un fost jucător din Liga 1, Nana Falemi, dar și rude ale unor jucători de națională. O primă repetiție cu voluntarii a avut loc cu ocazia găzduirii tragerii la sorți a grupelor EURO 2020, din noiembrie. 171 de voluntari au contribuit la un eveniment de succes și au primit aprecieri din partea UEFA”, a spus Diana Pirciu, Manager Voluntari.