Joi, 20 octombrie, se vor disputa meciurile celei de-a treia etape a grupelor Europa League, jumătate fiind programate de la ora 20:00, iar restul de la ora 22:05 (ora României). În a doua categorie se află şi partida dintre AZ Alkmaar şi Maccabi Tel Aviv, contând pentru grupa D, la care UEFA a delegat o brigadă de arbitri din România.

La centru se va afla Istvan Kovacs, ajutat la linii de Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu. Cei doi arbitri adiţionali vor fi Alexandru Tudor şi Marius Avram, în timp ce Alexandru Cerei va îndeplini rolul de al patrulea oficial.

După două runde, gazdele ocupă locul trei în grupă, cu un singur punct, în timp ce oaspeţii au pierdut ambele partide disputate până acum şi sunt pe ultima poziţie. Grupa este condusă de formaţia antrenată de Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, care are şase puncte, în timp ce locul secund este ocupat de irlandezii de la Dundalk FC, cu patru puncte.

Alexandru Deaconu, observator la Celta – Ajax

Tot joi, dar de la ora 20:00 (ora României), vicepreşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Alexandru Deaconu, a fost desemnat ca observator de arbitri la partida Celta Vigo – Ajax Amsterdam, care se va disputa pe stadionul Balaídos din Vigo, în cadrul grupei G. Meciul va fi oficiat de o birgadă de arbitri din Slovacia, cu Ivan Kružliak la centru, Martin Balko şi Tomaš Somolani la linii, Ondrej Brendza ca al patrulea oficial, respectiv Peter Kralović şi FIlip Glova ca arbitri adiţionali.

Spaniolii ocupă locul secund în grupă, având patru puncte, cu două mai puţin decât adversarii lor de joi. Pe celelalte poziţii se află Standard Liege cu un punct şi Panathinaikos, aflată la cota 0.