La trial au fost prezenți 51 de juniori născuți între anii 1997 (Under 19) și 2002 (Under 14), calitatea celor prezenți fiind subliniată de Aurel Țicleanu, managerul Departamentului de Scouting al FRF: ”Am văzut mulți copii de calitate la selecția din Italia, de la cei mai mari până la cei mai mici. Ne-am bucurat nu numai pentru că am descoperit variante de viitor pentru echipele naționale de juniori, dar și pentru că am văzut fericirea din ochii copiilor și părinților care au fost prezenți la Roma. Chiar dacă sunt departe de casă, românii din Italia sunt cu sufletul alături de țara mamă, așa cum și Federația Română de Fotbal este alături de comunitățile din străinătate, inclusiv prin aceste acțiuni de selecție destinate tinerilor jucători din diaspora. Le mulțumim încă o dată celor prezenți la Roma, atât copiilor, cât și părinților!”.

Oaspete surpriză: Bogdan Lobonţ

Staff-ul FRF prezent la trialul de la Roma a fost alcătuit din Aurel Țicleanu (managerul Departamentului de Scouting al FRF), Andrei Spier (antrenorul naționalei Under 19), Constantin Enache (antrenorul naționalei Under 18), Adrian Boingiu (antrenorul naționalei Under 17), Gabriel Manolache (antrenorul naționalei Under 16) și Cătălin Parfene (responsabilul cu scoutingul extern în cadrul Departamentului de Scouting al FRF). O apariție apreciată de copiii și părinții prezenți la trial a fost cea a lui Bogdan Lobonț, portarul echipei AS Roma și jucător cu 85 de selecții la echipa națională a României.

Acțiune de selecție în Franța, în perioada 16-18 octombrie 2015

După Spania, Ungaria, Germania (și țările din Benelux) și Italia, următoarea acțiune de selecție organizată de FRF pentru tinerii din fotbaliști din străinătate se va desfășura în Franța, în perioada 16-18 octombrie 2015. Tinerii și juniorii români legitimați la cluburile din Franța sau din țările apropiate sunt invitați să se înscrie la acest trial trimițând un e-mail la adresa catalin.parfene@frf.ro. E-mail-ul trebuie să conțină numele și prenumele jucătorului, data și locul nașterii, clubul la care acesta evoluează, postul/posturile pe care joacă și un număr de telefon (personal sau al părinților).a

Proiectul îndeplinește obiectivul specific 1.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți, având în planul de acțiuni ”Creșterea numărului de jucători de elită identificați prin activitățile de scouting intern și extern”.
 

  
  
  
Salvează imaginile pentru a le vizualiza la dimensiunea reală.
 

Foto: Gabriel Bugeac (Roma)