Ieri s-a încheiat faza grupelor, iar în această dimineață au debutat meciurile eliminatorii la cel mai mare turneu de fotbal pentru copii și juniori organizat în sud-estul Europei: Brașov Junior's Cup, ediția 2014.

La competiție sunt prezenți și reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, în frunte cu Zoltan Kovac, managerul departamentului pentru dezvoltare sportivă, Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting, și Victoraș Iacob, responsabil CSR (Responsabilitate Socială).

”Este uimitor la ce nivel a ajuns acest turneu și mă bucur că Federația Română de Fotbal s-a aplecat asupra acestei competiții și i-a dat importanța necesară. Consider acest turneu o mină de aur pentru fotbalul românesc. Aici putem să evaluăm foarte mulți din jucătorii români, iar datorită faptului că Brașov Junior’s Cup este un turneu internațional putem să ne comparăm cu fotbalul din afară la acest nivel. Putem vedea unde suntem, putem învăța de la ei și putem să ne creștem nivelul. Fotbalul a devenit un fenomen social și este important că avem aici la Brașov toată crema antrenorilor de copii și juniori din România și astfel putem discuta, putem schimba păreri și doar așa vom progresa. Este nevoie de mai multe astfel de evenimente în România”, a declarat Aurel Țicleanu.

Oficialul FRF a completat: ”Sunt o sumedenie de exemple de națiuni care, după ce au pus la punct fotbalul la nivel de copii și juniori, au ajuns la performanțe extraordinare la Campionate Mondiale sau Europene. Acum am început și noi un program de structură, care cred că este cel mai mare proiect European și chiar mondial, dar important este cât vom avea noi răbdare, pentru că noi ne pierdem răbdarea repede. În Belgia a fost nevoie de 12 ani pentru a se crește generația pe care ați văzut-o la campionatul Mondial din Brazilia. Acordând importanță copiilor și juniorilor, așa cum o fac cei de la Brașov Junior’s Cup, cu siguranță ziua de mâine va arăta bine”.