Cu mai mult de un an și jumătate înainte de start, au început pregătirile pentru Campionatul European U21 – UEFA EURO 2023.

Turneul va fi găzduit de România și Georgia în vara anului 2023. Stadioanele care vor găzdui meciuri la EURO 2023 sunt Arena Națională și Steaua în București, Cluj Arena și stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” în Cluj-Napoca.

În perioada 11 – 14 septembrie a avut loc prima vizită de lucru din partea UEFA. Această inspecție a urmărit evaluarea stadioanelor, a hotelurilor și a bazelor de antrenament care ar putea fi folosite pentru turneu. Delegații UEFA au urmărit alocarea spațiilor din interiorul arenelor (conform ghidului UEFA), selectarea hotelurilor pentru echipe (3 hoteluri în București și 4 în Cluj), arbitri și staff și selectarea bazelor de antrenament.

Concluziile vizitei UEFA au fost foarte bune, nefiind exprimate puncte de îngrijorare majore. Delegații UEFA au fost însoțiți din partea Federației Române de Fotbal de către echipa de management a EURO 2023, formată la această dată din 4 persoane: Alexandru Cândea – Project Leader, Vlad Munteanu – Tournament Director, Paul Zaharia – Venue Operations Manager și Cătălin Gheorghiu – Team Services Manager.