Vineri seara, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, cele două finaliste ale Cupei României au susținut antrenamentul oficial pe terenul pe care sâmbătă seara vor lupta pentru trofeu.

Finala se joacă sâmbătă, 25 mai, ora 20:00. „Urmează o ultimă luptă, cea decisivă. Suntem pregătiți să luptăm pentru trofeu. Suntem motivați și conștienți că avem o șansă de a salva acest sezon. Câștigarea Cupei României este cel mai important obiectiv al nostru”, a spus hotărât la conferința de presă antrenorul Astrei, Costel Enache.

„A fost un sezon complicat, dar meciul de sâmbătă e unul aparte. Trebuie să luăm doar lucrurile bune de până acum și să dăm totul pentru a câștiga trofeul”, a zis atacantul formației din Giurgiu, Azdren Llullaku.

„Suntem pregătiți de meci, sper să ne întoarcem la Constanța cu trofeul. Ar fi un an extraordinar pentru noi. Am muncit mult să avem șansa de a câștiga acest trofeu. Suntem într-o formă foarte bună și sper ca acest lucru să se vadă și mâine”, a spus Gheorghe Hagi.

„Am avut un sezon foarte bun, ne-am îndeplinit obiectivul din campionat, calificarea în cupele europene. În acest sezon ne-am dorit mult să câștigăm Cupa și ne aflăm în fața meciului decisv. Suntem pregătiți fizic, mental și tactic. Am amintiri plăcute pe acest stadion, de la calificarea la Campionatul European de tineret, aici am marcat primul gol de la revenirea din Italia, sper să îmi poarte noroc și sâmbătă”, a declarat Ianis Hagi.

Ambele echipe au avut câte o oră la dispoziție pentru ședința de pregătire de pe stadionul „Ilie Oană”, timp în care au pus la punct ultimele detalii înaintea partidei de sâmbătă.

La arena din Ploiești a avut loc și un moment special. Cei doi tehnicieni, Costel Enache și Gheorghe Hagi, și doi dintre jucătorii exponențiali, Denis Alibec și Ianis Hagi, s-au fotografiat alături de trofeul Cupei României.

Astra și Viitorul s-au întâlnit de patru ori în acest sezon. Bilanțul este favorabil constănțenilor, care s-au impus de 3 ori, în două rânduri la o diferență de 3 goluri. Denis Alibec a marcat de 3 ori împotriva Viitorului în acest sezon, iar Eric de două ori în fața Astrei.

Rezultatele directe în sezonul 2018-2019

30 sep. 2018: Viitorul – Astra 1-0 (Băluță 90+2)
8 feb. 2019: Astra – Viitorul 3-0 (Begue 28, Alibec 51, 65)
13 mai 2019: Viitorul – Astra 3-0 (Eric 44-pen., Calcan 66, Drăguș 74)
8 apr. 2019: Astra – Viitorul 1-4 (Alibec 34 / Ganea 21, 70, Casap 28, Eric 60)